Ministrul Educației: În acest an, vacanța de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidențiale
Embed:
Ministrul Educației: În acest an, vacanța de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidențiale

În acest an, vacanța de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidențiale. Despre asta a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unei emisiuni televizate. Șarov a spus că sunt necesare câteva zile libere pentru a dezinfecta spațiile în cele 800 de școli în care vor fi amenajate secții de votare. Totuși, o decizie finală în acest sens nu a fost aprobată.

"Poziția noastră este următoarea: în zilele de sâmbătă și duminică, în ajunul alegerilor, ele vor activa, iar în ziua de luni, când trebuie să fie preluat după vacanță procesul de studii, noi vom prelungi vacanța, dând astfel posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spații."


Alegerile prezidențiale vor fi organizate în data de 1 noiembrie. A doua zi, elevii ar trebui să revină la ore din vacanța de toamnă. Astfel, aceasta nu va dura 9 zile, din 24 octombrie până în 1 noiembrie, ci 10. Dacă se ajunge în turul doi, elevii ar putea avea din nou o zi liberă, în 17 noiembrie. Șarov a mai spus că este categoric împotriva deschiderii secțiilor de votare în căminele studențești sau grădinițe.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.