Ministrul Sănătății: Medicii nevaccinați nu vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei
Embed:
Ministrul Sănătății: Medicii nevaccinați nu vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei

Angajații medicali care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 și se vor infecta la locul de muncă ar purtea să nu mai primească indemnizația de 16 mii de lei. Un proiect de lege în acest sens elaborat de Ministerul Sănătății a fost aprobat la ședința Guvernului. Solicitată pentru a oferi detalii despre această propunere, ministrul Ala Nemerenco a pus la îndoială capacitățile profesionale ale angajaților medicali care refuză să se imunizeze.

'' Să-i păstrăm moftul de a nu fi vaccinat, de a lucra în secții covid și de-ai mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire. Chiar mi se pare că am întârziat puțin. Dacă cineva din sistemul medical nu dorește să se vaccineze, aceasta pune semne de întrebare cât de multă medicină cunosc ei. '' 

 Proiectul de lege mai prevede că nici familiile angajaților medicali care au fost răpuși de COVID-19, dar nu au fost vaccinați împotriva noului coronavirus, nu vor primi indemnizația în mărime de 100 de mii de lei. Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie votat de Parlament. Potrivit Ministerului Sănătății, 88 la sută dintre angajații medicali din țară sunt vaccinați. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.