Ministrul Transporturilor a fost reținut pentru 30 de zile
Embed:
Ministrul Transporturilor a fost reținut pentru 30 de zile

Ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc a primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată acum câteva ore de către judecători, la solicitarea procurorilor. 

Iurie Chirinciuc nu a fost prezent la ședința de judecată. Potrivit legislației, în acest caz, suspectul are dreptul să lipsească de la ședință. În urma deciziei magistraților, Iurie Chirinciuc a fost dus în această seară la penitenciarul nr. 13 din Capitală.

Avocatul său, Sergiu Cârlig, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. El nu a precizat nici dacă va contesta sau nu decizia judecătorilor. Avocatul a menționat că se va consulta, inițial, cu Iurie Chirinciuc și abia după asta ar putea oferi declarații.

Sergiu Cârlig nu a comentat nici imaginile publicate de CNA în această după-amiază, care îl compromit în fața legii pe ministrul Transporturilor.

Dacă va fi găsit vinovat, Chirinciuc riscă 15 ani de închisoare.În cadrul ședinței de astăzi, 30 de zile de arest a primit și șeful interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman.

Amintim că Iurie Chirinciuc este al doilea ministru reținut în ultima perioadă. La fel, într-un dosar de corupție este cercetat și fostul Ministru al Agriculturii, Eduard Grama.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.