Minorul de 17 ani, suspectat de uciderea unui bărbat și de patru jafuri comise la Caracui, a primit 30 de zile de arest
Embed:
Minorul de 17 ani, suspectat de uciderea unui bărbat și de patru jafuri comise la Caracui, a primit 30 de zile de arest

Minorul de 17 ani care este suspectat de uciderea unui bărbat de 44 de ani și de patru jafuri comise ieri la Caracui, a primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei din Hîncești. Până luni el se va afla în izolatul inspectoratului de poliției, iar ulterior va fi transferat la Penitenciarul numărul 13. Potrivit anchetatorilor, dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă 12 ani de pușcărie.

Anchetatorul de caz ne-a spus că minorul de 17 ani riscă să fie tras la răspundere pentru cinci capete de acuzare.


"Datorită faptului că este minor, maximul prevede concursul de infracțiune este de 12 ani și șase luni. În dependență de poziția lui și conlucrarea cu organele de urmărire penală o să i se stabilească pedeapsa."


Potrivit anchetatorilor, s-a mai stabilit că complicele minorului, un adolescent de 16 ani, nu ar fi participat nici la jafuri, nici la crimă.


"Este doar un singur autor. Nu sunt careva probe sau date care ar indica la faptul că au fost două persoane. "


Primarul satului Caracui ne-a spus că minorul reținut a avut dintotdeauna un comportament agresiv atât față de părinți cât și de colegi sau profesori.


"El se purta rău, își permitea tare multe, înjura profesorii. De nenumărate ori s-a discutat cu dânsul, comisia multidisciplinară s-a întrunit, la inspectorul de sector a fost chemat, el și tatăl lui. Vreo doi ani în urmă a mai comis niște spargeri, niște jafuri."


În noaptea de 17 spre 18 februarie în satul Caracui s-au produs patru jafuri, iar un localnic de 44 de ani, care a încercat să-și salveze bunurile, a fost ucis cu sânge rece.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.