MOARTE MISTERIOASĂ în satul Cubolta. Un bătrân de 90 de ani a fost găsit carbonizat în propria casă
MOARTE MISTERIOASĂ în satul Cubolta. Un bătrân de 90 de ani a fost găsit carbonizat în propria casă
MOARTE MISTERIOASĂ în satul Cubolta. Un bătrân de 90 de ani a fost găsit carbonizat în propria casă

Moarte învăluită în mister în satul Cubolta din raionul Sîngerei. Un bătrân, în vârstă de 90 de ani, a fost găsit carbonizat în propria casă. Cadavrul său a fost descoperit, în după-amiaza zilei de ieri, de către o vecină.

Potrivit poliției, bărbatul a fost găsit cu picioarele legate cu o frânghie, iar în jurul său erau împrăștiate mai multe cutii de la medicamente. Astfel, oamenii legii nu exclud că ar fi vorba despre un omor.

Vecina bărbatului le-a declarat polițiștilor că a văzut că iese fum din casă și a încercat să-l ajute pe bătrân, însă ușa era încuiată. Femeia a chemat alți vecini, care au spart un geam, dar era prea târziu.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și verifică mai multe ipoteze, printre care o crimă sau un suicid.

"Pompierii s-au deplasat la fața locului, au stins locuința. După care au depistat că în locuință era stăpânul casei, cadavrul lui era carbonizat. Totodată s-a stabilit că picioarele lui erau legate. La moment așteptăm expertiza de la pompieri, care este cauza izbucnirii incendiului", a spus șeful IP Sîngerei, Marcel Petrov.

Rudele și vecinii victimei nu exclud că incendiul ar fi fost provocat de hoți. Aceștia i-au spart locuința și anterior. 

"Cred că noaptea au intrat.  Ei au fost după bani. Alt ceva nu au luat nimic din gospodărie nu au luat nimic nici cal, nici capră. De două ori au fost. Dar atunci nu au luat nimic", a afirmat fica victimei, Galina Moroșan.

Autoritățile locale susțin că bătrânul locuia de unul singur, dar era vizitat frecvent de fiul său, care locuiește în Bălți.

"Era o persoană destul de activă, cultă. Niciodată nu a avut solicitări sau obiecții față de cineva. Era un om respectat în localitate. Nu era la evidență asistentului social se deservea singur", a zis rimarul satului Cubolta, Alexandru Sîrbu.

Potrivit poliției, cauza exacta a decesului va fi anunțată vineri, când vor fi gata rezultatele expertizei medico-legale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.