Moartea subită a interpretului Iurie Sadovic a bulversat o țară întreagă. Colegii de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe familiei
Embed:
Moartea subită a interpretului Iurie Sadovic a bulversat o țară întreagă. Colegii de breaslă au transmis mesaje de condoleanțe familiei

Moartea subită a interpretului Iurie Sadovnic i-a bulversat pe cei care l-au cunoscut și i-au îndrăgit melodiile.
Colegii săi de breaslă spun că este o pierdere enormă pentru neamul nostru.
Artiștii au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

Compozitorul Eugen Doga își amintește de o discuție recentă pe care a avut-o cu regretatul Iurie Sadovnic. Maestrul i-a propus o colaborare, însă acesta a refuzat-o pe motiv că ar avea probleme de sănătate.

"Un om care a lansat atâtea lucruri, care aducea bucurii și vor mai aduce în continuare lucrările sale. Cred că climatul psihologic l-a impus să-și sfârșească zilele. Recent, am vrut să-i propun o melodie să cânte, dar nu știu ce boală avea, se simțea prost, nu ne-a spus niciodată exact ce are. "

Iar Corneliu Botgros afirmă că vestea despre moartea lui Iurie Sadovnic a venit ca un trăsnet pentru întreaga lume.

"Este o pierdere imensă pentru cultura noastră moldovenească. Indiferent de motivele pe care le-a avut el va rămâne în memoria noastră ca un mare artist a neamului. Vreo zece ani, numele lui Sadovnic nu prea s-a auzit în scenele noastre din Moldova, probabil din acest motiv. Un artist fără scenă nu prea se descurcă, nu poate trăi în viață"

Regizoarea Lidia Panfil a discutat acum câteva zile cu regretatul artist. Ea susține că interpretul era slăbit și i-a spus că nu se simte foarte bine.

"Am vorbit despre un concert, care urmează să se întâmple, dedicat zilelor lucrătorului medical. L-am rugat să cânte "Cât trăim pe acest pământ". Mi-a spus că nu se simte foarte bine."

Lidia Panfil și Iurie Sadovnic s-au cunoscut încă de pe băncile facultății.

"El a fost omul care era foarte adunat, foarte calculat. Nemaivorbind, este un om, nu pot să vorbim la trecut. Era un om foarte profund și puțin probabil ca s-a întâmplat ceva, într-o clipă."

Și interpretul Gheorghe Țopa își amintește cu nostalgie de cel care l-a ghidat în cariera sa muzicală.

"Ultima dată ne-am văzut la un Revelion, în urmă cu vreo trei ani, și-am făcut fotografii ca niciodată. Regret, îi suna vocea și până în zilele astea, cânta mereu, a avut o manieră irepetabilă, nu știu dacă am mai avut așa artiști puternici, cum cântă și cum depune suflet."

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.