Mobilizare totală. Mii de polițiști, soldați și voluntari curăță Capitala
Embed:
Mobilizare totală. Mii de polițiști, soldați și voluntari curăță Capitala

Peste 1000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, 550 de ostași ai Armatei Naționale și sute de voluntari au ieșit astăzi la curățenie în Capitală, după îndemnul de ieri al premierului Pavel Filip.

În unele sectoare, salvatorii și pompierii au avut nevoie de autospecialele pentru a ajunge la crengile rupte în urma ninsorilor de săptămâna trecută. 

Grupurile de polițiști au lucrat în toate sectoarele Capitalei.  

Îndemnul premierului nu i-a lăsat indiferenți pe locuitorii Capitalei.

Și veteranii de război au făcut ordine în curtea unei școli primare din sectorul Ciocana. 

Pentru a eficientiza procesul de lucru, veteranii de război s-au mobilizat în două grupuri. Primii demolează câteva construcții care au fost distruse în timpul calamităților naturale. Restul, defrișează și curăță copacii care au avut de suferit în timpul intemperiei de săptămâna trecută.

"Am auzit apelul și prim ministrului, și camarazii noștri, camarazii de arme la conferința de presă, nu doar prin arme, dar și prin fapte să acordăm un sprijin", a spus președintele asociației obștești "Credință Patriei", Ghenadie Cosovan.

Conform datelor operative ale Celulei de Criză, de la începutul acțiunilor de salubrizare și până în această dimineață au fost încărcate 2400 de camioane cu crengi și deșeuri. 

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.