Moldova a depășit criza economică. Analiza "The Economist" a publicat un articol despre țara noastră
Embed:
Moldova a depășit criza economică. Analiza "The Economist" a publicat un articol despre țara noastră

Moldova a depășit criza economică generată de frauda din sistemul bancar, iar această performanță se datorează în mare parte Guvernului care a reacționat prompt și a intreprins toate măsurile necesare. Concluzia aparține jurnaliștilor de la prestigioasa publicație străină The Economist, care au publicat un articol despre țara noastră. 

Potrivit publicației,Moldova s-a descurcat destul de bine, chiar dacă economiștii aveau pronosticuri sumbre, în contextul în care doi dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, Ucraina și Rusia, s-au confruntat cu crize financiare. În 2015 PIB-ul Rusiei a scăzut cu patru procente, iar al Ucrainei cu zece.

În Moldova, însă, conform standardelor europene, anul trecut, economia a crescut cu doi la sută. Potrivit articolului, În mare parte succesul se datorează Executivului, care a asigurat prompt garanții la depozite.  Statul de facto a emis titluri de datorie pentru a acoperi toate depozitele din băncile falimentate, iar din acest motiv finanțele guvernamentale ale Moldovei păreau mai fragile.

The Economist a mai menționat faptul că nici oamenii și nici companiile nu au pierdut bani în mod direct. Astfel, intervenția guvernului a sprijinit, consumul și investițiile.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.