Moldova are suficiente rezerve de sânge pentru a face față unei eventuale situații de criză
Embed:
Moldova are suficiente rezerve de sânge pentru a face față unei eventuale situații de criză

Moldova are suficiente rezerve de sânge pentru a face față unei eventuale situații de criză. Declarația îi aparține directoarei Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari și a fost făcută în cadrul campaniei de donare a sângelui, inițiată, astăzi, în parteneriat cu Ministerul Sănătății. Potrivit acesteia, stocurile totale pe care le deține Republica Moldova sunt informații considerate secret de stat. Cât privește rezervele curente ale Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și cele ale spitalelor, în caz de necesitate, acestea ar fi suficiente pentru o perioadă de cel puțin o săptămână.

Campania de donare a început astăzi în toate raioanele țării. La Chișinău aceasta s-a desfășurat în două locații, unde au putut veni toți doritorii. 

Printre cei care au donat sânge se numără și șeful Inspectoratului General al Poliției. Alexandru Pînzari spune că donează periodic sânge încă de la vârsta de 15 ani. 

După ce sângele este colectat, fiecare donator primește o pungă cu produse alimentare. 

Anual, în Republica Moldova peste 70 mii de oameni donează sânge, ceea ce acoperă tratamentul pentru aproape 21 de mii de pacienți. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.