MoldovaGaz îndeamnă repetat moldovenii să reducă consumul gazelor naturale pe perioadă stării de alertă
Embed:
MoldovaGaz îndeamnă repetat moldovenii să reducă consumul gazelor naturale pe perioadă stării de alertă

MoldovaGaz îndeamnă din nou moldovenii să reducă consumul gazelor naturale pe perioadă stării de alertă instituită de autorități. Furnizorul a elaborat și un set de recomandări pentru consumatorii finali și face apel la un consum rațional pe perioada de criză.

Moldovagaz îndeamnă consumatorii casnici să deconecteze sistemele care funcționează pe gaz atunci când lipsesc de acasă.

Compania de asemenea face apel către cetățeni să-și regleze utilajele la capacitate minimă, atât pe timp de noapte cât și pe durata zilei. Moldovagaz recomandă oamenilor ca în măsura posibilității, să folosească metode alternative pentru prepararea sau încălzirea bucatelor și a apei.

În adresarea făcută publică de MoldovaGaz, agenții economici sunt îndemnați să organizeze programul de muncă al angajaților săi astfel încât să fie redus la maxim timpul de încălzire a încăperilor și să renunțe la utilizarea gazelor în scopuri secundare și neproductive.

MoldovaGaz le mai recomandă ca în măsura posibilității, să folosească surse alternative de combustibil.

Comisia Pentru Situații Excepționale a instituit stare de alertă pe piața gazelor naturale din Moldova în data de 13 octombrie. A doua zi, Moldovagaz a emis și un comunicat de presă, în care a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea furnizării continue a gazelor naturale către toți consumatorii. Totodată, a ținut să precizeze că împreună cu reprezentanții Guvernului va continua discuțiile cu Gazprom, în vederea prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale.

Acestea au fost toate informațiile, la revedere!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.