Moldovenii continuă să organizeze nunți în pandemie. O ceremonie cu aproape 100 de invitați a fost surprinsă într-un local din Capitală
Embed:
Moldovenii continuă să organizeze nunți în pandemie. O ceremonie cu aproape 100 de invitați a fost surprinsă într-un local din Capitală

Moldovenii calcă pe aceiași greblă. Nunțile cu sute de invitați în plină pandemie de COVID-19 continuă, asta în timp ce numărul de îmbolnăviri crește alarmant de la o zi la alta. Ieri, într-un local de lux din Capitală s-a dat o petrecere cu până la o sută de invitați. Am încercat să aflăm de la administratoarea localului câte persoane au venit la nuntă, dar aceasta ne-a apostrofat că este vorba despre o simplă petrecere, organizată în strictă conformitate cu normele anti-COVID. Poliția nu s-a autosesizat deocamdată.

 

"În această seară minunată, întâmpinăm cu toții mireasa și pe tatăl ei! "


Echipa noastră de filmare a surprins zeci de oameni, care veneau cu flori, daruri și cu urări pentru mire și mireasă. Reporterul nostru a încercat să discute cu invitații, care au confirmat că vin la nuntă și chiar le-au urat "casă de piatră" mirilor.

Alți invitați s-au supărat atunci când au văzut că sunt filmați.

La un moment dat, bărbatul a devenit agresiv și a lovit cu pumnul în camera de filmat.

Am sunat la administrația localului pentru a lua o reacție, însă femeia care ne-a răspuns la telefon a declarat că în restaurant nu a fost organizată o nuntă, ci o petrecere cu 49 de invitați.


Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că se va informa cu privire la acest caz și că echipa noastră de filmare ar fi trebuit să facă un denunț. Potrivit deciziei Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în data de 15 septembrie. În această perioadă, sunt interzise nunțile și cumătriile, iar alte petreceri sunt premise doar cu participarea a mai puțin de 50 de persoane. În data de 28 august, și premierul Ion Chicu și-a însurat fiul. Jurnaliștii de investigație au surprins imagini de la eveniment, inclusiv dansul mirilor. Ulterior, Chicu a declarat că nu a fost o nuntă, ci o petrecere, la care au participat mai puțin de 50 de oameni, care au respectat măsurile anti-COVID.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.