Moldovenii cu drept de vot, care se află în străinătate, îndemnați să se înregistreze prealabil pentru scrutinul din 11 iulie
Embed:
Moldovenii cu drept de vot, care se află în străinătate, îndemnați să se înregistreze prealabil pentru scrutinul din 11 iulie

Comisia Electorală Centrală a propus finanțare pentru deschiderea a 150 de secții de votare peste hotare, la fel ca în cazul ultimelor alegeri prezidențiale.
Numărul exact al secțiilor va fi decis însă reieșind din numărul celor care se vor înregistra în prealabil pe siteul CEC.
Menționăm că moldovenii aflați în străinătate și cei care au domiciliu în stânga Nistrului sunt chemați să se înregistreze în prealabil pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, oamenii trebuie să acceseze pagina web ”alegator.md”, pentru a completa un formular. Procedura poate fi efectuată și pe suport de hârtie, la misiunile diplomatice ale țării noastre din străinătate. Formularele pot fi completate până în data de 27 mai. CEC precizează că înregistrările făcute pentru scrutinele precedente rămân valabile. Totuși, cei care și-au schimbat domiciliul trebuie să facă modificările necesare. În prezent, peste 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare sunt înregistrați în baza de date a CEC.  Autoritățile de la Chișinău stabilesc numărul de secții de votare deschise peste hotare în funcție de numărul celor înregistrați în prealabil. La alegerile prezidențiale de anul trecut, unele secții deschise în străinătate și-au prelungit programul de activitate din cauza numărului mare de alegători. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.