Moldovenii nu se mai îmbulzesc la vaccinare. Rata de imunizare a scăzut cu 30 la sută
Embed:
Moldovenii nu se mai îmbulzesc la vaccinare. Rata de imunizare a scăzut cu 30 la sută

Moldovenii nu se mai îmbulzesc la imunizare.
Săptămâna trecută au fost administrate cu 30 la sută mai puține doze de vaccin decât la sfârșitul lunii mai.
Acest lucru se explică prin faptul că unele tipuri de ser au fost epuizate, iar alegerea nu mai este atât de mare, spun responsabilii.
În trei luni, de când a început campania de imunizare, doar 3,3 la sută din populația țării a primit cele două doze de vaccin.


"În fiecare săptămână înregistrăm o creștere a numărului de persoane vaccinate. Excepție o face ultima săptămână care, încă o dată, ne-o demonstrează că avem persoane care preferă un anumit tip de vaccin."

În prezent, cei care vor să se vaccineze pot alege doar dintre serurile AstraZeneca, Sinopharm și Sinovac.

"A fost disponibil suplimentar un tip de vaccin, la asta și datorăm creșterea, dar nu este fonul de scădere. Sunt stabilite obiective zilnice, lunare pentru fiecare unitate teritorială în parte. Aproximativ ne încadrăm în aceste obiective."

În trei luni de când a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, aproape 11 la sută din populație a primit o doză de vaccin, iar rapelul l-a făcut doar 3,3 la sută. Potrivit autorităților din sănătate, cei care se imunizează în Moldova pot călători cu certificatul primit doar în Ucraina și Ungaria. Ministerul de Externe poartă tratative și cu alte țări pentru ca actul eliberat la noi să fie recunoscut.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.