Moldovenii sunt în căutarea destinațiilor turistice pentru vacanța de primăvară. Agențiile de turism și centrele de pelerinaj au oferte pentru toate gusturile
Embed:
Moldovenii sunt în căutarea destinațiilor turistice pentru vacanța de primăvară. Agențiile de turism și centrele de pelerinaj au oferte pentru toate gusturile

Până la Paște a mai rămas o lună, iar moldovenii sunt în căutarea destinațiilor turistice potrivite pentru vacanța de primăvară. Agențiile de turism și centrele de pelerinaj au oferte pentru toate gusturile și propun chiar și reduceri de până la 15 procente. Cele mai solicitate în această perioadă sunt pelerinajele la mănăstirile din România, Ucraina, Grecia, sau locurile sfinte din Israel. 

Moldovenii care vor dori să viziteze locurile sfinte din Israel în perioada sărbătorilor pascale vor trebui să scoată din buzunar de la 700 până la 900 de euro pentru o persoană. Prețul include transportul, excursiiile și cazarea pentru șapte nopți într-un hotel de trei stele. Dacă veți alege însă să zburați de la Iași sau de la Kiev veți economisi câțiva zeci de euro. Solicitate sunt și mănăstirile din Grecia. Pentru un sejur de șapte zile va trebui să scoateți din buzunar dacă mergeți cu autocarul de la 260 până la 300 de euro. Tot atâția bani veți cheltui dacă veți merge pe muntele Athos.

O excursie de șapte zile la Roma costă între 250 și 300 de euro.

Costul excursiilor la mănăstirile din România și Ucraina variază în funcție de numărul de zile ales. Dacă o să alegeți să vă cazați la una dintre mănăstiri atunci o excursie de șapte zile vă va costa puțin peste 100 de euro. Iar, la mănăstirile din Federația Rusă pentru o excursie de zece zile va trebui să achitați între 250 și 300 de euro.

În Moldova, sejurul de o zi la mai multe mănăstiri costă de la 90 până la 200 de lei.

Agențiile de turism și centrele de pelerinaj propun și reduceri.

"Ne fac reduceri și hotelele și ghizii. Peste tot este cel mai bine din timp. Zece, 15 procente și cinci procente. Cu cât mai repede rezervi cu atât .La Paște mulți pleacă în România că este mai mai aproape", a zis directorul agenție de turism Nina Belei.

"În Ucraina le dăm niște pliante la pelerini și dacă fac cinci pelerinaje, al șaselea este gratis. Sau dacă mai aduc alți pelerini cu ei, trei, patru pelerini, pentru cel care aduce este gratis pelerinajul. Se fac reduceri și în Țara Sfântă, 10, 20 de euro, 30, depinde de pelerinaj", a spus directorul adjunct centru de pelerinaj, Victor Ghimpu.

Moldovenii spun că ar dori cu mare drag să viziteze lăcașurile sfinte, nu doar din țară, dar și cele de peste hotare.

În acest an Paștele este sărbătorit în data de opt aprilie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.