Moon Jae-In: Sper la o nouă eră de pace în peninsula coreeană
Embed:
Moon Jae-In: Sper la o nouă eră de pace în peninsula coreeană

Coreea de Sud sărbătorește astăzi 100 de ani de la mișcarea de eliberare de sub ocupația japoneză. Cu această ocazie, președintele sud-coreean a declarat că cea de a doua întâlnire dintre Donald Trump și Kim Jong-Un a înregistrat progrese și că acest lucru va contribui la unificarea peninsulei.

"Cel de-al doilea summit dintre Coreea de Nord și SUA, care s-a desfășurat la Hanoi, a înregistrat progrese semnificative, având în vedere că cei doi lideri au avut discuții îndelungate, au îmbunătățit înțelegerea reciprocă și au creat mai multă încredere. Voi ajuta la începutul unei noi ere de pace în peninsula coreeană bazată pe relațiile economice bilaterale. Vom consulta Statele Unite despre modalitățile de reluare a turismului în Munții de Diamant și de redeschidere a complexului industrial Kaesong", a zis președintele Coreei de Sud, Moon Jae-In.

Entuziasmul președintelui Moon nu este împărtășit de către toți cetățenii sud-coreeni. Sute de oameni s-au adunat la Seul pentru a comemora victimele ocupației nipone și au cerut autorităților de la Tokyo să-și ceară scuze pentru crimele din trecut.

Peninsula Coreea s-a aflat sub ocupație niponă între 1910 și 1945. În timpul mișcării de eliberare de acum o sută de ani, 7.500 de coreeni au fost uciși și peste 50 de mii au fost arestați. Deși anul trecut, președintele Moon i-a propus liderului de la Phenian să sărbătorească împreună Centenarul mișcării de eliberare, acesta nu i-a oferit niciun răspuns.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.