Moscova vrea să-și refacă relațiile cu blocul comunitar
Embed:
Moscova vrea să-și refacă relațiile cu blocul comunitar

Uniunea Europeană este principalul partener economic și comercial al Rusiei, iar Kremlinul vrea să amelioreze relațiile cu blocul comunitar. Declarația îi aparține ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a avut astăzi o întrevedere la Moscova cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

"Relațiile dintre Rusia și Occident sunt tensionate la moment. Acest lucru nu ne bucură, dar nu noi am făcut această alegere. Suntem în continuare determinați să îmbunătățim relațiile cu Uniunea Europeană", a spus ministrul Afacerilor Externe din Rusia, Serghei Lavrov.

De cealaltă parte, Federica Mogherini a declarat că Rusia este un partener important în soluționarea conflictelor internaționale și a luptei împotriva terorismului.

"Suntem interesați de dezvoltarea unei cooperări puternice cu Rusia pentru a ajunge la un numitor comun, pentru stabilirea unei ordini globale, bazate pe reguli. Lupta împotriva terorismului este, desigur, ceva ce ne unește", a afirmat șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Cei doi oficiali au discutat și despre războiul din Siria și Libia, dar și despre Coreea de Nord care reprezintă un pericol pentru securitatea mondială. Relațiile dintre Moscova și Bruxelles s-au înrăutățit în 2014, după anexarea Crimeei și izbucnirea războiului din estul Ucrainei. De atunci, UE a impus mai multe sancțiuni dure Moscovei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.