Moțiunea a picat. Corina Fusu își păstrează fotoliul de ministru
Embed:
Moțiunea a picat. Corina Fusu își păstrează fotoliul de ministru

Corina Fusu își păstrează fotoliul de ministru al Educației. Moțiunea simplă înaintată de socialiști împotriva ministrului a picat fiind susținută de doar 26 de deputați. 

Socialiștii sunt nemulțumiți că Fusu nu a prezentat explicații cu privire la trucarea licitațiilor în școli și grădinițe.

"Eu nu o atac, spuneți doamnei să se țină în mâini. Un pahar de apă vă rog doamnei", a spus deputatul fracțiunii PSRM, Radu Mudreac.

Socialiștii consideră că ministrul, prin acțiunile și deciziile sale, distruge sistemul educațional. Ei s-au referit inclusiv la închiderea grădinițelor pe timp de vară.

"Facem un orar glisant, nu mai închidem grădinițele iarna așa cum fac unii primari. Se vor duce pe două săptămâni, pe trei săptămâni. Așa cum vor discuta și se vor înțelege cu părinții", a afirmat ministrul Educației, Corina Fusu.

"Eu nu am auzit răspuns la întrebare, că am început cu 42 de zile cu copii din grădinițe și am ajuns la studenți", a precizat deputatul fracțiunii PSRM, Radu Mudreac.

"În învățământ, într-adevăr, chiar dacă punem multe întrebări, este o catastrofă. În ultimii opt ani au fost reorganizate și închise peste 370 de școli", a afirmat deputatul PCRM, Elena Bodnarenco.

"O să-i hrănim cu banane și portocale când o să devenim un stat mai bogat. Copii care pleacă în străinătate la diverse universități și trec concursurile acolo învață foarte bine, sunt copii eminenți", a comentat ministrul Educației, Corina Fusu.

Până în prezent, socialiștii au înaintat 12 moțiuni împotriva miniștrilor. Toate inițiativele au picat.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.