Multiplei Campioane Europene, Anastasiei Nichita, i-a fost decernat titlul de "Sportiva anului"
Embed:
Multiplei Campioane Europene, Anastasiei Nichita, i-a fost decernat titlul de "Sportiva anului"

Multipla Campioană Europeană și medaliată cu aur la Cupa Mondială de lupte, Anastasia Nichita, este de departe cea mai mare sportivă pe care o are Moldova în prezent!
Comitetul Național Olimpic i-a decernat tinerei de doar 21 de ani titlul de "Sportiva anului".
Colega mea, Elena Derjanski a vizitat-o pe Anastasia la un antrenament și s-a convins că marii campioni nu se nasc, ci devin prin multă muncă!


La doar 21 de ani, Anastasia poate fi numită deja o femeie puternică și împlinită. Într-un deceniu de sport de performanță, mândria națională a Moldovei a cucerit 5 titluri europene la lupte și și-a adjudecat mult râvnita Cupă Mondială. În această vară, Anastasia va încerca să-și îndeplinească visul suprem al fiecărui sportiv - să-și treacă în palmares o medalie olimpică, la Jocurile care se vor desfășura în iulie la Tokio. Pentru Anastasia Nichita, drumul spre performanță a început dintr-o simplă curiozitate copilărească.

Prețul plătit de un campion pentru performanță este uriaș. Anastasia se antrenează de două ori pe zi - dimineața și seara. Mai mult, sportiva își programează anul... pe ore, nu pe zile. Imediat după acest interviu, Anastasia a plecat în cantonament în Capitala Ucrainei, după care va continua pregătirea în Italia. În paralel, tânăra studiază pentru a obține diploma de masterat la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Pe lângă toate, reușește să fie activă și pe pagina sa de Instagram, unde pozează nu doar în echipament sportiv, dar și în ținute elegante.


În viața sportivă, care îi ocupă mai tot timpul, Anastasia este îndrumată de Tudor Cârlan, care a primit la rândul său titlul de "Antrenor al anului".

Talentul, dublat de multă muncă și disciplina este garanția performanței, spune antrenorul, care o pregătește inclusiv moral pe Anastasia Nichita pentru a prestație excepțională la Jocurile Olimpice de la Tokio.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.