Muzicienii cer autorităților permisiunea de a organiza spectacole cu participarea publicului
Embed:
Muzicienii cer autorităților permisiunea de a organiza spectacole cu participarea publicului

Zeci de muzicieni s-au adunat în fața Palatului Național "Nicolae Sulac" pentru a cere autorităților permisiunea de a organiza concerte cu participarea publicului. Artiștii au expediat un demers și către Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică. Într-un răspuns pentru postul nostru de televiziune, reprezentanții Guvernului au menționat că o decizie în acest sens va fi luată în zilele următoare.

La acțiune au participat angajați ai Palatului Național, ai Sălii cu Orgă și ai Filarmonicii Naționale. Deja de luni bune muzicienii fac concerte doar online.

"Cânți și, când se termină lucrarea și tu nu auzi niciun feedback, este așa o chestie, te simți straniu, parca ceva nu-ți ajunge. Și normal că orice muzician are nevoie de public."

"Fără public este și păcat. E o muncă pe care o facem tot pentru oameni, pentru public și este necesar, este foarte necesar."

"Este o diferență foarte mare, trebuie să înțelegeți, când lucrăm într-o sală goală, pentru cine cântăm noi?"

Directorea Filarmonicii Naționale spune că, în curând, va avea loc cea de 55-a ediție a Festivalului "Mărțișor" și vor să știe sigur dacă vor putea organiza concertele sau nu.

"Noi trebuie să facem contractele, să invităm, să facem afișele. Ori, este a 55-a ediție. Noi nu vrem să intrăm în istorie că noi am fost cei care am stopat acest festival cu o tradiție de 55 de ani."

De la începutul lunii ianuarie, actorii fac spectacole cu participarea publicului și sunt obligați să respecte regulile epidemiologice. Muzicienii susțin că vor să lucreze în aceleași condiții.

"Ni s-a explicat, în unele publicații că, dacă la teatru spectatorul are un comportament mai academic, în sălile de concert, spectatorul poate să înceapă să danseze în timpul concertului. Vă dați seama, la Sala cu Orgă, la un concert de Mozart, publicul se ridică și dansează? Asta este un absurd."

Activitatea instituțiilor cultural-artistice a fost suspendată în data de 17 martie, când a fost instituită stare de urgență națională. În toamnă, timp de câteva luni, organizarea concertelor a fost permisă, din nou. Apoi, din 27 noiembrie, autoritățile au reintrodus restricțiile. Reprezentanții Guvernului spun că, în scurt timp, membrii Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică se vor întruni în ședință și vor lua o decizie în acest sens.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.