Naționala Moldovei de fotbal ciuruită cu scor de tenis în amicalul cu Italia. Reacție antrenorului Firat după umilința istorică
Embed:
Naționala Moldovei de fotbal ciuruită cu scor de tenis în amicalul cu Italia. Reacție antrenorului Firat după umilința istorică

Naționala Moldovei a luat o lecție de fotbal de la selecționata Italiei. Squadra Azzura i-a demolat cu scor de tenis pe "tricolori" într-un amical disputat la Florența. După dezastrul din teren selecționerul Engin Firat și-a turnat cenușă în cap la conferința de presă și și-a cerut scuze în fața suporterilor.

Moldova a încasat 5 goluri în prima repriză. Bryan Cristante a deschis scorul în minutul 18, la scurt timp Francesco Caputo, care a debutat la prima reprezentativă a țării sale la 33 de ani, a dublat avantajul "Squadrei Azzurra", iar Stephan El Shaarawy a marcat cel de-al treilea gol în minutul 30.


Dar ghinionul nu s-a terminat pentru "tricolori". În minutul 37, Veaceslav Posmac a trimis mingea în propria poartă, iar în prelungirile primei reprize El Shaarawy a reușit dubla.

A doua repriză a fost mai echilibrată dar tot italienii au fost cei care au continuat să înscrie. Domenico Berardi a închis tabela în minutul 72.


"Știam de valoarea naționalei Italiei. În echipa noastră dacă un fotbalist joacă sub nivelul așteptărilor, este o problemă. Dacă sunt doi astfel de jucători, sunt probleme mari, dar este incredibil ce s-a întâmplat între minutul 22 și 45."

Acum, obiectivul principal al lui Engin Firat este să-i mobilizeze pe jucători pentru următoarele partide din Liga Națiunilor cu Grecia și Slovenia.


"Unica soluție este să uite de ceea ce s-a întâmplat în teren. Altfel nu vom avea nicio șansă contra Greciei. Trebuie să învățăm din această situație și să fim pregătiți pentru meciul următor. Nu pot să vorbesc pe un ton ridicat cu jucătorii. Ei trebuie să recapete încrederea în forțele proprii. Altfel nu vom avea nicio șansă."

Meciul dintre Grecia și Moldova se va disputa duminică, 11 octombrie, la Atena. Iar pe 14 octombrie, "tricolorii" vor juca pe stadionul Zimbru împotriva Sloveniei. Ambele meciuri vor putea fi urmărite, în direct la PRIME, cu începere de la ora 21 și 45 de minute.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.