Navalnîi a publicat, la două zile de la arestarea sa, o investigație compromițătoare numită "Palatul lui Putin"
Embed:
Navalnîi a publicat, la două zile de la arestarea sa, o investigație compromițătoare numită "Palatul lui Putin"

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a publicat, la două zile de la arestarea sa, o investigație numită "Palatul lui Putin", din care rezultă că președintele Vladimir Putin este stăpânul proprietății. Clădirea ar fi un stat în stat, este cel mai securizat loc din Rusia și reprezintă cel mai mare secret al lui Vladimir Putin. Filmul, de aproape două ore, a fost conceput în Germania, atunci când era încă în terapie intensivă după ce a fost otrăvit.


"Salut, sunt Navalnîi. Această investigație a fost făcută în timp ce mă aflam în reanimare. Ne-am gândit însă să o lansăm abia după ce mă întorc acasă în Rusia, la Moscova. Nu ne-am dorit ca eroul principal al acestui film să creadă că ne este frică de el și că vom scrie despre cel mai mare secret al său, aflându-ne peste hotare."

În film se povestește despre evoluția lui Vladimir Putin ca politician, începând cu anii 1990, dar și despre evenimentele din timpul președinției sale. Navalnîi îl acuză pe președintele rus că deține, printr-o schemă de corupție, un palat în apropiere de orașul Ghelendjik, la Marea Neagră. În film, Navalnîi discută cu mai multe persoane care au legătură cu proprietatea și prezintă acte că acesta ar fi fost finanțat de apropiați ai președintelui rus, precum precum patronul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghennadi Timcenko.

"Astăzi o să vedem ceea ce este imposibil de văzut de aproape. O să intrăm acolo unde nimeni nu are acces. O să ajungem în ospeție la Putin. Cu ochii noștri ne vom convinge că acest om obsedat de bogăție și lux și-a ieșit complet din minți."

Potrivit lui Navalnîi, costurile construcției acestui complex se ridică la peste 1 miliard de euro. Suprafața palatului este de peste 17.000 de metri pătrați.Ansamblul luxos ar dispune de o Grădină Botanică, o podgorie, un teren de hochei pe gheață și chiar un cazinou, o sală de teatru, crame, saune, precum și o biserică.

"Intrăm în palat prin intrarea principală. Vladimir Putin se crede a fi un imperator și chiar se poartă ca unul. Un arhitect italian i-a construit un palat în stil italian. Un adevărat "Palazzo". Curtea interioară cu o fântână arteziană înconjurată de galerii amintește de Bologna sau Florența și nicidecum de Ghelendjik."

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat deja această anchetă. Oficialul susține că investigația este foarte complicată și că a explicat deja acum mulți ani că Putin nu are palate. Aleksei Navalnîi a fost reținut duminică seara, în momentul intrării în țară pe aeroportul Șeremetievo. Opozantul rus este acuzat că a încălcat condițiile de eliberare condiționată după o condamnare cu suspendare din 2014.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.