Ne-a părăsit emblematicul Iurie Sadovnic. A obosit să mai fie o povară, ultimul mesaj pe care l-a lăsat în biletul de adio artistul
Embed:
Ne-a părăsit emblematicul Iurie Sadovnic. A obosit să mai fie o povară, ultimul mesaj pe care l-a lăsat în biletul de adio artistul

Moldova a mai rămas văduvită de un mare artist.
Duminicile nu vor mai fi cântate live de renumitul artist Iurie Sadovnic.
A amuțit chitara care zeci de ani a răsunat în unison cu vocea inconfundabilă a artistului de pe cele mai renumite scene ale țării, iar pălăria care i-a întregit identitatea a rămas în cui.
Interpretul a decis singur să plece la ceruri lăsând un emoționant bilet de adio pentru cei dragi.


Am prea multe boli. Nu vreau să fiu o povară pentru nimeni". Este ultimul mesaj al renumitului interpret Iurie Sadovnic. Cântărețul, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort în apartamentul său din sectorul Botanica al Capitalei.


"IP Botanica a fost sesizat în jurul orei 14:20. Totodată, fiind solicitat și un medic legist la fața locului. Și-a aplicat o plagă prin împușcătură, în regiunea capului. "


Oamenii legii au fost anunțați de soția artistului, care le-a povestit că acesta era singur acasă în momentul producerii tragediei. La fața locului au venit și medicii legiști. Aceștia nu au depistat pe corpul interpretului urme de moarte violentă, decât o plagă în regiunea capului care i-a fost fatală.


Răpuse de durere, rudele interpretului au refuzat să discute cu echipa noastră de filmare.


"Bună ziua. Se poate să discutăm...dar de ce nu vreți să vorbim? Măcar cu cineva din rude.
-Dar cum credeți dvs, de ce? "


Vecinii regretatului artist sunt îngroziți de cele întâmplate.


"O familie de oameni inteligenți. O familie prietenoasă. Eu sunt în șoc, pur și simplu, înțelegeți? Am scos astăzi hainele afară să se usuce, nepoții au stat afară, dar nimeni nu a auzit nimic."

"Nu am auzit niciun zgomot. Și pe nepoți i-am întrebat, nimic n-au auzit, nicio împușcătură. Demult nu l-am mai văzut. Sunt în șoc."


" Vreo săptămână în urmă l-am văzut pe afară. Ne-am salutat, ca de obicei, că suntem vecini. Foarte îngrozită sunt. Nici nu știu, nu vă pot reda. Și acum tremur toată. "


Poliția precizează că Iurie Sadovnic deținea legal mai multe arme, printre care un pistol de model Revolver Nagant, două arme de vânătoare și una pneumatică. În acest caz a fost inițiat un dosar penal." Muzica e viața mea. Mai mult nu pot să vă spun. Eu cu muzica și poezia trăiesc. 20.16 Aceasta este viața mea. "

AMB " Dragă Oltee, dulce mireasmă, la gură femeie, la mijloc mireasă! Dragă Otee, dulce mireasmă, la gură femeie, la mijloc mireasă! / Curge izvorul, grîul răsare, acolo pe unde trec urmele tale!

Iurie Sadovnic s-a născut în data de 14 decembrie 1951 în satul Jura din raionul Rîbnița. Copilăria și-a petrecut-o, însă, în comuna Susleni din raionul Orhei. A fost solist al mai multor formații printre care „Sonor”, „Contemporanul” și „Bucuria”. Marele succes i l-a adus formația „Legenda”, pe care a fondat-o în anul 1983. Iurie Sadovnic spunea că piesele pe care le interpretează îi oglindesc trăirile sufletului.


" Trebuie să simți un lucru, să-ți simți menirea. Fiecare din noi are menirea. Principalul să-ți placă. Dacă-ți place și dacă lupți pentru asta, chiar cu piedici, totuna mergi înainte și vrei nu vrei vin bucuriile acelei vieți. "


De-a lungul cariereai sale muzicale, Iurie Sadovnic a obținut multiple distincții de stat: "Artist emerit" și "Artist al Poporului", medaliile „Meritul Civic”, și „Mihai Eminescu”, "Ordinul Republicii" și laureat al Premiului Național.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.