Nici moartea nu l-a împiedicat să câștige alegerile! Un fost primar din România, decedat acum zece zile, a fost reales în funcție
Embed:
Nici moartea nu l-a împiedicat să câștige alegerile! Un fost primar din România, decedat acum zece zile, a fost reales în funcție

Situație incredibilă într-o localitate din județul Olt, România, la alegerile locale generale. În comuna Deveselu învingător a ieșit un candidat decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19. Ion Aliman avea 57 de ani și candida pentru al treilea mandat. Așa cum buletinele de vot erau deja tipărite, acesta a rămas în cursă.

Cei mai mulți dintre alegători au spus că au votat cu Ion Aliman pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate. După aflarea rezultatelor, aceștia au mers la cimitir ca să-l felicite.

"În memoria lui. Domnule primar, să știți că i-am bătut la curul gol. E victoria dumneavoastră. V-o dedicăm."

Sătenii i-au mulțumit primarului răposat și l-au aplaudat îndelung.

"Știu că de acolo sus ne vegheați. Dumnezeu să vă odihnească în pace."

Printre cei care l-au votat pe Ion Aliman este și viceprimarul comunei, care spune că acest lucru nu i se pare bizar. De aceeași părere sunt și sătenii.

"Ne pare rău. Nu că a fost de-al nostru, dar ne pare rău. A fost foarte bun."

În aceste condiții, alegerile din comună vor fi reluate. Iar în județul Dolj, primarul comunei Sadova, Eugen Safta, a decedat la doar câteva ore după ce a fost reales în această funcție. El a candidat pentru al treilea mandat din partea PMP. Un alt caz neobișnuit a avut loc în județul Iași, unde la alegerile locale o secție de votare a avut o prezență la vot de zero procente. Toți cei 1693 de alegători sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au domiciliul la aceeași adresă, unde li s-au făcut acte pentru a putea primi cetățenia română. Secția a fost deschisă la Școala Gimnazială Măcărești din comuna Prisăcani. Primarul a explicat că nu s-a prezentat la vot nici măcar proprietarul locuinței, și acesta cetățean al Republicii Moldova.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.