Noapte de coșmar la Caracui. Doi adolescenți, în stare avansată de ebrietate, au înjunghiat un bărbat și au jefuit mai multe locuințe
Embed:
Noapte de coșmar la Caracui. Doi adolescenți, în stare avansată de ebrietate, au înjunghiat un bărbat și au jefuit mai multe locuințe

Noapte de coșmar în satul Caracui, raionul Hîncești. Doi adolescenți de 16 și 17 ani, aflați în stare avansată de ebrietate, au jefuit mai multe locuințe, iar pe un bărbat în vârstă de 44 de ani l-au ucis cu sânge rece. Unul dintre minori a fost reținut, iar celălalt este cercetat în stare de libertate.

Adolescenții s-au pornit la furat după miezul nopții. Prima țintă a fost o femeie de 37 de ani, care era acasă cu cei doi copii ai săi. Unul dintre indivizi stătea la pândă în drum, iar celălalt a intrat în casă. Victima le-a dat toți banii pe care îi avea în portmoneu.

"Avea o așchie de la băț, nu era cuțit și avea și lumina cu telefonul și a început: Unde sunt banii? M-am sculat, i-am dat banii și el a ieșit. – Câți bani i-ați dat? – 600 de lei, așa erau în portofel."

Femeia l-ar fi recunoscut pe făptaș și a ieșit în goană după el.

"Am ieșit afară după ei…, cum eram așa îmbrăcată Ajungând la poartă și am văzut că ei sunt aici în drum, nu s-au dus departe. M-am uitat la ei apoi au fugit din urma mea și el a fugit până aproape de mașină. "

Ulterior, minorii s-au îndreptat spre casa unui bărbat de 44 de ani, pe care l-au înjunghiat în gât. Rudele spun că acesta era acasă cu mama lui, o pensionară țintuită la pat.

"M-a sunat feciorul din Franța și o spus: ce se întâmplă acasă că i-au tăiat gâtul fratelui? Și eu i-am spus… ce e cu voi? Cum i-au tăiat gâtul fratelui tău? Și când am venit aici totul era numai poliție, totul era închis. Dacă eu aș fi venit de dimineață și el era aici eu puteam să mor peste el, de frică, cum el stătea tăiat."

Femeia afirmă că îi cunoaște pe ce doi minori.

"Am și eu copii la școală și îl cunosc. Când ne vedeam prin sat dădea Bună ziua! Niciodată nu mi-a răspuns urât. "

Adolescenții, care ar fi fost în stare avansată de ebrietate, l-au prădat ulterior și pe un bărbat de 72 de ani.

"Eu dormeam. Au forțat ușa. Și a venit repede cu cuțitul. Unul a rămas în coridor, dar altul a venit cu cuțitul. Cum am scăpat, am dat banii. - Câți bani? Le-am dat toți banii."

Oamenii au chemat poliția în sat, iar în timp ce polițiștii se aflau la una dintre victime, o altă femeie a sunat la 112 și a anunțat că a fost agresată de doi indivizi. Bătrâna de 77 de ani a fost internată la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, suspecții au intrat și în casa unui bărbat de 71 ani, care a declarat că a fost amenințat cu un cuțit și deposedat de 1 500 de lei. Oamenii legii l-au găsit pe adolescentul de 17 ani în spatele unei case din localitate, iar mai apoi a fost reținut și celălalt suspect, minorul de 16 ani. În cadrul audierilor, tinerii și-au recunoscut vina, însă doar parțial. Aceștia aveau asupra lor bani, care se presupune că ar fi fost sustrași de la victime. Localnicii spun că le este frică să iasă din case și speră că poliția îi va pedepsi conform legii pe făptași.

"Până acuma nu s-a auzit și nu ne era frică. Dar acum dacă așa s-a întâmplat desigur că ne este frică să ieșim din casă."

"Acum copii sunt răi, ce poți să spui. Trebuie poliția să ia măsuri, că dacă e minor îi va da drumul acasă și el mai departe nebunii. Și minorii ar avea frică, dar așa ei nu au frică."

Potrivit poliției, adolescentul de 16 ani a fost eliberat, pentru că nu a participat la omor, iar tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta riscă până la 15 de ani pușcărie. Oamenii legii au deschis cinci cauze penale, pentru a stabili dacă cei doi au avut și complici.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.