Noapte sângeroasă la Holercani. O adolescentă a fost împușcată mortal, iar alta a ajuns la spital. Suspectul a fost reținut
Embed:
Noapte sângeroasă la Holercani. O adolescentă a fost împușcată mortal, iar alta a ajuns la spital. Suspectul a fost reținut

Noapte de coșmar în localitatea Holercani din raionul Dubăsari.
O tânără de 16 ani a decedat, iar alta de aceeași vârstă, a ajuns la spital, după ce un bărbat de 27 de ani a tras mai multe focuri de armă în direcția minorelor. Potrivit poliției, între fata care a murit și bărbatul care a tras s-ar fi iscat un conflict din cauza geloziei. Localnicii sunt îngroziți de crima produsă.


După ce a tras în cele două minore, bărbatul a transportat-o pe una dintre ele la spitalul din Criuleni. Copila a fost internată în jurul orei 01:30, însă a murit în scurt timp din cauza rănilor primite. Sora adolescentei a spus că cei doi ar fi avut o relație, însă s-ar fi despărțit acum două luni.


"El a încercat cu cadouri să insiste și sora mea a zis nu. Și până la urmă totul este evident acum. Noi știam din spusele surorii mele că el o mai urmărește, i-a spart de câteva ori conturile de instagram, făcea chestii care..."


Părinții au aflat vestea despre tragedie de la prietena victimei.


"S-au despărțit fetele la 23.30 și, în mod normal sora trebuia să ajungă acasă pe la 00:00. Am văzut că nu vine și am zis că sigur e cu el. L-am sunat pe el și a răspuns sora mea. Și a zis că vine în două minute. 2 minute s-au transformat în 20. Și când am văzut că nu vine, a sunat prietena ei care acum e în spital și ne-a povestit."


Răpus de durere, tatăl copilei spune că își dorește ca cel care se face vinovat de moartea fiicei sale să stea tot restul zilelor după gratii.


"Înțelegeți-mă, dați-mi pace mie. S-au cunoscut doi ani de zile și eu mai mult nu am nimic cu el și i-am spus, pușcărie pe viață. El din închisoare nu va ieși. "


Prietena tinerei decedate s-a ales cu mai multe răni în regiunea piciorelor. Aceasta a fost lăsată să zacă la pământ. La un moment dat, ea și-a revenit din șoc și s-a târât până la bunica ei.


Minora a fost internată în secția chirurgie din cadrul spitalului raional Criuleni. Potrivit șefului secției, Iulian Arapu, tânăra are ambele picioare rănite, însă starea ei de sănătate este stabilă. Agresorul este originar din aceeași localitate cu victimele. Am găsit-o doar pe mama acestuia, care însă a refuzat să vorbească cu echipa noastă de filmare.Vecinii spun că băiatul muncea peste hotare. Ei sunt îngroziți de cele întâmplate și nu își pot explica ce l-ar fi determinat să recurgă la așa gest.


"Era o familie normală. Nu am auzit eu ultimul timp ceva de el. Băiatul venea acasă, dădea bună ziua. Nu era așa agresiv, să sară la bătaie. Fum nu iese în zadar, până ce nu s-a întâmplat ceva între ei că l-au făcut să recurgă la asta."


"Am auzit că o fată dintre ele era prietena băiatului și de la o ceartă. Ea este clasa a X-a, dar pe el nu-l știu. Ele sunt din familii de gospodari. Fetele învățau bine, și una și alta. Sunt tare îngrozită, că am și eu copii, și iată îi crești, dar nu știi până când. "


Sătenii zic că bărbatul ar fi fost căsătorit anterior.


"Of Doamne, moare o pasăre și ți-i jale, dar ăștia sunt oameni. S-a despărțit de prima lui soție și se întâlnea cu această fată. Jale în tot satul. "


"Din auzite știm că din gelozie, ceva. Păcat de așa fată tânără."


Primăria Holercani a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanțe. Agresorul a fost reținut în această dimineață, de oamenii legii pe traseul Criuleni-Chișinău. El avea asupra sa și arma din care ar fi împușcat în cele două fete. În misiune au fost implicate mai multe subdiviziuni din cadrul IGP, în frunte cu Procuratura Dubăsari.


”A fost blocat și a fost reținut direct în trafic. El nu a reușit să se opună. Arma din care a comis omorul era la el, avea și cartuș. E o rutină de serviciu. Am acționat. Dacă noi mai trăgeam de timp, era pericol ca să-l scăpăm să treacă în partea cealaltă de Nistru.”


În acest caz a fost pornit un proces penal pentru omor intenționat. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.