Noi acuzații grave în adresa administrației Capitalei! Consilierii PAS au semnalat astăzi o presupusă schemă de înstrăinare frauduloasă a unui teren din sectorul Ciocana
Embed:
Noi acuzații grave în adresa administrației Capitalei! Consilierii PAS au semnalat astăzi o presupusă schemă de înstrăinare frauduloasă a unui teren din sectorul Ciocana

Bugetul Capitalei pierde sume enorme de bani, din cauză că terenurile municipale sunt scoase la licitație la un preț mult mai mic decât cel de piață. O spun aleșii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, care au semnalat astăzi o presupusă schemă ilegală de înstrăinare a proprietății municipale. Aceștia au vorbit despre un teren de peste 11 hectare din sectorul Ciocana, care ar fi fost scos la licitație la un preț de nimic. Potrivit consilierilor PAS, proiectul a fost votat de fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău. Aleșii socialiști nu au răspuns la telefon pentru a comenta situația. În schimb, șefa direcției Arhitectură, Svetlana Dogotaru, neagă toate acuzațiile.

"Un document de urbanism care astăzi este în vigoare, care acoperă acest teren prevede că pe acest teren urmează a fi construite și imobile, și construcții multietajate rezidențiale, dar și grădinițe, școli și drumuri. Dacă ne uităm în decizia consiliului municipal vedem că sunt scoase la licitație 11,66 hectare cu regim R7 ceea ce înseamnă a fi doar construcții rezidențiale cu 13 și mai multe etaje."

Consilierii PAS consideră că scoaterea la licitație a terenului ar putea aduce prejudicii de sute de milioane de lei municipiului Chișinău.

"Din cauza subevaluării terenului riscăm să pierdem sume enorme de bani. Probabil socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău și asociații lor sunt cu gândul la veniturile personale de pe urma acestei afaceri și nu la interesul orașului. "

De cealaltă parte, șefa Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, care este unul dintre autorii proiectului, a dezmințit toate acuzațiile aduse de consilierii PAS. Aceasta ne-a spus că prețul pentru acest teren este stabilit de evaluatorii de la Capital Imobil, o companie cu care lucrează primăria. Până a ajunge însă la licitație, prețul pentru teren poate fi majorat sau micșorat de comisia de decizie, dar și de Consiliul Municipal. De asemenea, Svetlana Dogotaru dă asigurări că obiectele cu menire socială nu lipsesc din acel plan.

"PAS și-a făcut o regulă de a ataca de fiecare data la fiecare decizie pe care o prezentăm noi la Consiliul Municipal. Uneori chiar într-un mod suburban. În planul respective care noi l-am prezentat ca și anexă și ca și lot de teren, care poate fi vândut condiționat cu planul respective acolo sunt și grădinițe de copiii și școală, un centru sportive, secții social culturale. Din toate punctele de vedere infrastructura există în acel plan. "

Consilierii PAS au contestat la Cancelaria de Stat decizia prin care terenul a fost scos la licitație. Președintele și vicepreședintele fracțiunii socialiștilor din primărie nu au fost de găsit pentru comentarii. Aleșii PAS mai spun că acesta nu este unicul caz când sunt admise astfel de încălcări și i-au solicitat viceprimarului Victor Chironda să inițieze mai multe anchete interne, însă nu ar fi primit niciun răspuns. Și noi am încercat să vorbim cu Victor Chironda, însă nu a fost de găsit la telefon. //////////

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.