Noi adjuncți ai procurorului general interimar, Dumitru Robu
Embed:
Noi adjuncți ai procurorului general interimar, Dumitru Robu

Procurorul general interimar, Dumitru Robu și-a ales doi adjuncți.
Este vorba despre procurorul Eduard Bulat și Marcel Dimitraș.
Candidaturile acestora au fost acceptate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.
Potrivit portalului magistrat.md, adjuncții interimari au o experiență în sistem de peste 20 de ani.
Eduard Bulat a mai ocupat acum doi ani această funcție, când interimatul șefiei la Procuratura Generală l-a asigurat, de asemenea, Dumitru Robu.

Eduard Bulat are 48 de ani. A activat în procuratura municipiului Chișinău, dar și în Procuratura Anticorupție. În 2017, Bulat a fost numit pentru un mandat de cinci ani în funcția de procuror - șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. În 2019, Bulat a participat la concursul pentru funcția de procuror general organizat de Ministerul Justiției, însă nu a trecut de prima etapă.

Potrivit declarației de avere și interese personale, anul trecut, Eduard Bulat a avut venituri de peste 340 de mii de lei din salariu și activitate didactică. El a inclus în document un apartament cu o suprafață de 119,2 metri pătrați, în valoare de peste 811 mii de lei. Acesta a mai declarat o mașină în valoare de peste 444 de mii de lei.


Marcel Dimitraș are 48 de ani. El a fost numit procuror în 1998. De atunci a ocupat mai multe funcții în cadrul Procuraturii Generale. În prezent, acesta este procuror - șef al Secției reprezentare în procedurile non - penale și implementare CEDO din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale. Mandatul lui Dimitraș urma să expire în 2022.

În declarația de avere pentru 2020, el a inclus venituri de peste 390 de mii de lei din salariu și activitatea didactică. Dimitraș mai deține un apartament de peste 72 de metri pătrați care costă puțin peste 400 de mii de lei, dar și un automobil, valoarea căruia, potrivit documentului, este de 120 de mii de lei.


Cele două fotolii de șefi adjuncți ai Procuraturii Generale au rămas vacante după demisia lui Marcel Roșioru și Iurie Perevoznic.


Tot astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor a numit un nou adjunct interimar la Procuratura Anticorupție. Este vorba despre Marcel Dumbravan, care este procuror al Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.