Noi dezvăluiri marca "Cavcaliuc". Președintele PACE vine cu acuzații în adresa unui alt candidat la alegeri, de pe lista PAS
Embed:
Noi dezvăluiri marca "Cavcaliuc". Președintele PACE vine cu acuzații în adresa unui alt candidat la alegeri, de pe lista PAS

Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc îl acuză pe Boris Marcoci, candidatul cu numărul 43 pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate că doar anul trecut, ar fi câștigat ilegal peste 11 contracte în valoare de 58 de milioane de lei, pentru reparația drumurilor în municipiul Bălți.
Potrivit lui Cavcaliuc, în realitate, pe aceste porțiuni practic nu s-au făcut niciun fel de reabilitări.
Marcoci respinge acuzațiile lui Cavcaliuc și spune că acesta nu are nicio dovadă.

În cadrul unei emisiuni TV, Gheorghe Cavcaliuc a prezentat mai multe fotografii cu porțiuni de drum din municipiul Bălți, pe care compania lui Boris Marcoci le-ar fi reparat. Mai mult, Cavcaliuc susține că în acest caz ar fi fost pornit un dosar penal pentru delapidări de fonduri din bugetul de stat.


"Uitați-vă, este un trotuar rupt, fărmat, dărâmat. Este suspiciunea că acești bani au fost furați. Persoana are mai multe companii, este angajată în cadrul primăriei, are un salariu de peste 1500 de lei, dar beneficiază de achiziții și planează suspiciuni că sunt trucate, de peste 58 de milioane de lei, pe care eu am calculat în ultimul timp."


Candidatul PAS Boris Marcoci respinge acuzațiile lui Cavcaliuc și susține că nicio poză prezentată de liderul PACE nu a fost făcută pe porțiuni reparate de compania sa.


"Sunt de pe alte străzi, nu pe parte unde am făcut reparația. Nicio poză nu este de pe drumurile pe care facem noi. Nicio poză! Noi nu avem niciun dosar, nici nu am avut, nici nu avem. Licitațiile sunt publice, pe internet, toată lumea le vede."


Viceprimarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a declarat pentru postul nostru de televiziune că toate licitațiile au fost organizate prin intermediul sistemului electronic al Agenției Achiziții Publice, fapt ce exclude factorul uman. Totodată, el respinge afirmațiile lui Cavcaliuc precum că lucrările ar fi fost făcute necalitativ.

Nici președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, nici șefa Serviciului de Presă al formațiunii, Aurica Jardan, nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu la acest subiect. Nici șefa Serviciului de Presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, nu ne-a confirmat dacă există vreun dosar penal pe numele lui Boris Marcoci.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.