Noi rețineri la Minsk. În urma ciocnirilor violente cu forțele de ordine, opt persoane au fost spitalizate
Embed:
Noi rețineri la Minsk. În urma ciocnirilor violente cu forțele de ordine, opt persoane au fost spitalizate

Lista oficialilor europeni care vor avea restricții de intrare în Belarus va fi extinsă. Anunțul a fost făcut de ministrul belarus de Externe, Vladimir Makei, la un post public de televiziune. Între timp, ieri, sute de manifestanți au fost reținuți pe străzile din Belarus, în timpul unor noi proteste organizate la Minsk și în alte orașe din țară. Potrivit presei locale, în urma ciocnirilor violente cu forțele de ordine, opt persoane au fost spitalizate.

Străzile Minsk-ului au fost împânzite de tehnică specială, iar Piața Independenței a fost îngrădită cu un gard de metal. În diferite sectoare ale orașului s-au format mai multe coloane de manifestanți. La amiază, forțele speciale au folosit mijloace de dispersare a protestatarilor, după care au urmat reținerile.

La un moment dat, câțiva protestatari au încercat să împiedice forțele speciale să rețină un bărbat.

Potrivit presei locale, cel puțin opt oameni au fost spitalizați, iar 380 au fost reținuți. Datele oficiale arată însă că au fost reținute doar 200 de persoane, pentru încălcarea legislației ce ține de întrunirile în masă. Acțiuni de protest au avut loc duminică și în alte orașe din Belarus, printre care Brest, Novopoloțk, Zaslavle și Grodno.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.