Noii membri ai Cabinetului de miniștri au participat la prima ședință a Guvernului din acest an
Embed:
Noii membri ai Cabinetului de miniștri au participat la prima ședință a Guvernului din acest an

Noii membri ai Cabinetului de miniștri, care au fost învestiți ieri în funcție, au participat astăzi la prima ședință a Guvernului din acest an. Ei au dat asigurări că vor munci mult pentru binele țării. Premierul Pavel Filip i-a încurajat și le-a urat succes. 

Noii membri ai Cabinetului de miniștri au declarat că este prioritar să fie continuate reformele demarate de Guvernul Filip.

"Cu de dispoziție ați revenit din nou la Guvern? - Pozitive. - Aveți emoții înainte de prima ședință? - Nu! Important este să fie o echipă foarte bună, indiferent de ce funcție ai, ministru, prim-ministru, ori viceministru", a afirmat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

"Eu mi-am început cariera în ministerul de Justiție și stiu foarte bine această instituție, nu cred că am emoții. Săptămâna viitoare voi organiza un briefing pentru presă și voi face public toate acțiunile care vor fi făcute, și vă asigur că sunt lucruri foarte interesante", a spus ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

"Am mai participat la ședințele de Guvern, în funcția mea anterioară de viceministru. Și desigur că fiecare ședință este importantă pentru țară, pentru cetățeni. - Aveți emoții înainte de ședință? - Pozitive", a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.

Premierul Pavel Filip a reiterat faptul că executivul va sta departe de politică în 2018, chiar dacă acest an este unul electoral.

"Unica politică pe care trebuie să o facem noi aici de la Guvern este politica de bună guvernare. Aceasta așteaptă oamenii de la noi", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Prima ședință a Guvernului din acest an a început cu reguli noi. Miniștrii și ceilalți demnitari au fost nevoiți să lase în hol telefoanele mobile pe care le-au recuperat după încheierea ședinței.

"Nu ne deranjează deloc, e bine să nu ne sustragă. Dacă îl ai cu tine, tragi cu ochiul peste el", a zis șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Noul ministru al Sănătății, Svetlana Cebotari, a mărturisit, după ședință, că a rămas încântată de atitudinea colegilor.

"M-am simțit bine, ca într-o formă de lucru, activitate. Ne-am atins rezultatele care au fost programate pentru această ședință de Guvern", a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.