Nouă deputați neafiliați au creat grupul parlamentar Popular European
Embed:
Nouă deputați neafiliați au creat grupul parlamentar Popular European

În Parlament a fost creat Grupul Popular European. Din acesta vor face parte nouă deputați neafiliați. Este vorba despre foști deputați liberal-democrați și reprezentanții Partidului Popular European.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele PPEM, Iurie Leancă, și deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, care este liderul noului Grup Parlamentar.

Din noul grup parlamentar fac parte liderul PPEM, Iurie Leancă, și colegul său Eugen Carpov, dar și șapte deputați care au părăsit anterior PLDM - Ștefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goța, Octavian Grama, Mihaela Spatari, Simion Grișciuc și Valeriu Ghilețchi.

"Obiectivul principal al grupului Popular European va fi acela de a susține și accelera măsurile pentru continuarea parcursului european al țării și pentru implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere", a spus deputatul, grupul "Popular European", Iurie Leancă.

"Vom fi a patra forță politică din actualul Parlament. Este necesar să ne impunem, să impunem un punct de vedere bazat pe angajamentele pro-europene asumate în fața alegătorilor. Iar dacă va fi cazul, să ne opunem unei influențe exagerate din partea altor partide politice", a zis liderul grupului "Popular European", Valeriu Ghilețchi.

Tot astăzi, viitorul deputat Eugen Bodarev a anunțat că părăsește Partidul Liberal Democrat pentru a se alătura grupului Popular European. Bodarev va deveni deputat în Parlament pe lista PLDM, după ce Alexandru Barbăroșie a renunțat la mandat.

După alegerile parlamentare din 2014, în Legislativ s-au format cinci fracțiuni. În prezent, cea mai mare este a Partidului Democrat, formată din 40 de deputați.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.