O echipă de filmare a postului de televiziune CANAL2, atacată în plină stradă chiar în prezența poliției
Embed:
O echipă de filmare a postului de televiziune CANAL2, atacată în plină stradă chiar în prezența poliției

Doi soți și-au parcat neregulamentar automobilul chiar în centrul Capitalei și și-au vărsat nervii pe jurnaliști după ce poliția a dispus evacuarea unității de transport. În prezența a doi polițiști, soția șoferului prins pe picior greșit a agresat cameramanul televiziunii Canal 2 care filma un reportaj despre mașinile parcate ilegal. În consecință, camera de luat vederi a fost deteriorată. Mai grav este că femeia și-a permis un comportament agresiv în prezența copilului său minor. 

"Voi să filmați mașina aceasta, ce drept aveți, să filmați mașina aceasta. Ce drept aveți? Ia camera te rog frumos și du-te de aici să nu te văd."


Femeia a lovit peste camera de luat vederi din dotarea echipei Canal 2 chiar în prezența polițiștilor care au documentat cazul de parcare ilegală pe bulevardul Ștefan cel Mare. Atât ea cât și soțul ei s-au arătat indignați că jurnaliștii nu le-au cerut permisiunea înainte de a filma evacuarea autoturismului.

Oamenii legii au atenționat scandalagiii că jurnaliștii au dreptul să filmeze nestingherit în locuri publice.


Potrivit Legii cu privire la libertatea de exprimare, "nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informații de interes public decât în condițiile legii".

"Mi s-a deteriorat stația microfonului, respectiv am scris o plângere și am întrerupt procesul de lucru."

Poliția cercetează cazul de agresare a jurnaliștilor și deteriorarea camerei de luat vederi.


"La această etapă s-a primit plângerea de la părțile vătămate, au fost recunoscute în calitate de victimă și urmează de a fi indentificate persoanele pentru a fi trase la răspundere pentru fapta ce au comis-o. Persoanele pot fi pasibile de răspundere contravențională prevăzute la art. 354, huliganism integrat și 104 deteriorarea intenționată a bunului prioritate privată."


Astfel, cuplul care și-a parcat automobilul neregulamentar și a agresat echipa de filmare a televiziunii Canal 2 va avea de suportat consecințe pentru faptele lor. Contravenția de huliganism nu prea grav se sancționează cu o amendă de până la 1500 de lei sau cu până la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Iar pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a unui bun străin se sancționează cu amendă de până la 1800 de lei sau cu până la 40 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității
În același timp, șoferul autoturismului va avea de achitat și o amendă de până la 1500 de lei pentru
staționarea sau parcarea în locuri interzise, contravenție pentru care se mai aplică și 4 puncte de penalizare. De la începutul acestui an și până la jumătatea lunii februarie, în Chișinău au fost ridicate peste 300 de automobile parcate neregulamentar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.