O familie din raionul Cahul a fost șantajată timp de trei ani de membrii unei grupări criminale
Embed:
O familie din raionul Cahul a fost șantajată timp de trei ani de membrii unei grupări criminale

Scene desprinse parcă din filmele anilor '90. O familie din raionul Cahul a fost șantajată timp de trei ani de către o grupare criminală, formată din șase membri a cărei coordonator este în detenție în penitenciarul din Cahul. Infractorii cereau bani, iar dacă nu-i primeau distrugeau bunurile din gospodăria familiei.


Din imaginile publicate de către Inspectoratul General al Poliției se vede cum unul dintre infractori a intrat noaptea în magazinul familiei și a turnat o substanță inflamabilă pe podea. Ulterior, bărbatul îi dă foc, iar în câteva secunde flăcările se extind cu o repeziciune, care l-a luat prin surprindere chiar și pe infractor. Acesta a ieșit din magazinul incendiat cu pantofii în flăcări. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, infractorii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani au început să șantajeze familia din decembrie 2017. Aceștia au incendiat casa victimelor de mai multe ori și chiar au împușcat în mașina și geamurile magazinului pe care familia îl are în proprietate în satul Baurci-Moldoveni. Prin aceste acțiuni, infractorii doreau să obțină periodic anumite sume de bani. Purtătorul de cuvânt al IGP, Cristina Crudu, a precizat pentru postul nostru de televiziune că făptașii nu cereau o anumită sumă, iar pentru că victimele nu le-au dat niciodată bani, aceștia și-au continuat acțiunile ilegale. Recent, oamenii legii au descins la domiciliile a patru dintre membrii grupării.

"Au fost depistate și ridicate obiecte care demonstrează apartenența acestora la săvârșirea infracțiunilor. Aparate de telefonie mobilă droguri și ceasuri furate. Au fost reținute șase persoane, care anterior fusese cercetate pentru cazuri similare. Mai sunt câteva persoane care sunt date în căutare și care urmează să fie reținute".

Poliția continuă cercetările pentru a identifica toate persoanele implicate în acest caz. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei șase infractori riscă până la zece ani de închisoare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.