O femeie din Răscăieți, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită fără suflare, lăsând orfani 6 copii
Embed:
O femeie din Răscăieți, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită fără suflare, lăsând orfani 6 copii

Șase copii din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă au rămas orfani după ce mama acestora, o femeie în vârstă de 35 de ani, a fost găsită fără suflare în această dimineață. Potrivit poliției, victima ar fi murit din cauza complicațiilor provocate de pneumonie. Acum o lună și tatăl copiilor a fost ucis cu sânge rece.

Ion Tcacenco, tatăl femeiei decedate, spune că ultima dată și-a văzut fiica acum o săptămână. Potrivit lui, femeia se simțea rău. Mai exact, ea ar fi răcit, însă, refuza să meargă la medic. Bărbatul susține că nu are posibilitatea să-și întrețină nepoții rămași orfani.


”I-a lua statul și ce se poate întâmpla. Căci când este unul sau doi îi mai poți ține, dar așa-s șase. Și să-i desparți nu-i interesant. Eu chiar să vreu ca nu am cum. N-am posibilitate. Femeia o decedat și eu unul singur”.

Vecinii spun că femeia avea grijă de copii.

”Ca o nevastă, căuta de copii, dacă soțul i l-a ucis nu de mult. O murit și ea deja căuta de copii. Nu am văzut-o niciodată să umble așa pe drumuri. Fiecare e șocat că aici o casă de copii, șase copii au rămas”.


Familia era una defavorizată și se afla în evidența asistenței sociale.


”Am vrut să-i ducem la centrul de plasament în Olănești, dar s-a oferit o doamnă din Răscăieți Noi și i-a luat sub tutelă. Copiii se vor afla sub tutela acestei doamne. Până când temporar, fără plată, pe urmă mai vedem. Când va fi documentul de deces al mamei, pentru copii se va oferi statut de orfan. De acum o să fie tot sub tutela, dar cu plată”.


Cea care are grijă de cei șase copii este Liubovi Vozian din satul Răscăieți Noi. Femeia este asistent parental de cinci ani. Aceasta mai are în tutelă încă 13 copii.


”Noi îi lăsăm pe toți grămadă, toți șase i-am luat. Dacă îi ducea la un centru de plasament, apoi, cei mici trebuiau la Olănești și ceilalți la Ștefan Vodă. Noi ne-am decis că să-i ținem pe toți copiii aici”.

Între timp, expertiza medico-legală a arătat că femeia a murit din cauza complicațiilor provocate de pneumonie.


”Medicul legist mi-a spus că doamna a murit de pneumonie bilaterală. Mi s-a spus că doamna avea capul plin cu păduchi și era murdar. Eu voi insista pe această cale ca copiii să treacă o investigație minuțioasă”.


În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În data de 5 octombrie, soțul victimei, un bărbat de 45 de ani, a murit după ce a fost omorât cu sânge rece de către prietenii de pahar. Atunci, bărbatul ar fi plecat în vizită la sora soției, unde împreună cu ea și un tânăr au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, între ei s-ar fi iscat o ceartă, care a degenerat în bătaie. Suspectul, un tânăr de 26 de ani, și-ar fi lovit amicul cu pumnii de mai multe ori în cap. La omor au mai participat și alți doi bărbați. După ce a văzut că victima nu se mai mișcă, unul dintre agresori a sunat la la 112. Victima a murit până la venirea ambulanței și a poliției. Cei trei agresori au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior, plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.