O nouă piață de desfacere pentru prunele moldovenești. Din 1 octombrie, fructele vor putea fi exportate în Canada
Embed:
O nouă piață de desfacere pentru prunele moldovenești. Din 1 octombrie, fructele vor putea fi exportate în Canada

O nouă piață de desfacere pentru prunele moldovenești. Producătorii autohtoni vor putea livra aceste fructe în Canada, începând cu 1 octombrie.

Pentru asta ei vor trebui să obțină o autorizație din partea Agenției pentru Siguranța Alimentelor și să solicite permisul de export.

"În perioada de vegetație livezile de prun care urmează să fie autorizate pentru exportul de prun în Canada trebuie să fie supravegheate la anumite organisme de carantină pentru Canada. Etichetarea fiecărei lădițe care o să fie plecate. Trebuie să fie menționat locul de producere, soiul la prun care este exportat și respectiv trebuie indicat termenul de păstrar", a spus șefa Direcției protecția și sănătatea plantelor, ANSA, Svetlana Lungu.

Negocierile pentru obținerea acestui acord au început încă în 2015. Autoritățile din Canada vor să fie sigure că prunele moldovenești nu vor conține insecte dăunătoare.

Potrivit președintelui Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, în acest an recolta de prune va fi cu 10 la sută mai bogată decât în anul 2017.

Anual în Moldova sunt produse câte 100 de mii de tone de prune. O parte dintre acestea ajung în România, Germania, Polonia și Cehia. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.