O nouă zi de proteste în nordul țării! Feroviarii din Dondușeni au ieșit în stradă să-și ceară salariile restante de câteva luni
Embed:
O nouă zi de proteste în nordul țării! Feroviarii din Dondușeni au ieșit în stradă să-și ceară salariile restante de câteva luni

Feroviarii din nordul țării au ieșit din nou în stradă pentru a-și cere salariile pe care nu le-au primit încă din luna octombrie. Este vorba despre angajații stației feroviare Târnova, Dondușeni, o parte dintre care au fost trimiși forțat în șomaj tehnic. Aceștia s-au întrunit astăzi pentru a transmite nemulțumirile pe care le au conducerii CFM. În cadrul evenimentului, care a fost transmis live pe facebook, oamenii s-au plâns și de condițiile proaste de muncă.

"Filmează, filmează. Focul nu au unde face. Bolturi pun în sobă că facem focul pe jos. Rușine! Rușine! Cade podul la oameni în cap. Aici când plouă, aici noi stăm cu umbrelele. Uitați-vă umbrela unde o ținem noi, deasupra aparatului acesta ca să nu ne bată tocul. Uitați-vă umbrela, noi o ținem în sertar".

Angajații stației feroviare spun că cei din conducerea CFM nu-i asigură nici măcar cu strictul necesar.

"- Becuri, domnul acesta nu o dată a adus becuri.
- Becuri nu-s nici afară, nici în interior.
- Nici afară, nici în post. Te duci noaptea acolo, nu-i destul că e frig, mai frig ca afară, ca în frigider."

"Un săpun, un săpun păcătos nu ne-au dat, în dejurcă. Asta impegat de mișcare, în condiții de coronavirus, una alta."

"A uitat de noi. Noi căldare nu avem din ce bea apă. Nu ce să grăim noi de măști. "

Oamenii se plâng de faptul că nu și-au primit salariile din luna octombrie și trăiesc din datorii.

"Eu trebuie să plătesc pentru grădiniță, o bucată de pâine, pentru energia electrică. Dacă vor învăța copiii mei online, va trebui și internet. De unde? De unde să iau măcar un leu?"

"Ne pare rău că noi trebuie să cerem banii noștri. Să implorăm, să ne punem în genunchi. Asta ne-a rămas, să ne puneți în genunchi, și voi să ne puneți să strigăm prietenește, dați-ne banii."

L-am sunat pe șeful general interimar al CFM, Adrian Onceanu, pentru a-i cere o reacție însă nu ne-a răspuns la telefon. În prezent, Calea Ferată din Moldova se confruntă cu probleme financiare grave. Datoriile întreprinderii se ridică la 665 milioane de lei, dintre care 92 milioane sunt restanțe salariale. Astăzi, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a scris pe pagina sa de facebook că singura soluție de salvare a instituției ar fi ca Guvernul să declare urgent Calea Ferată drept obiect strategic cu subordonare directă Executivului. Iar deputații PSRM, Oleg Lipskii și Petru Burduja au declarat în cadrul unui briefing că întreprinderea de stat, care reprezintă cel mai important activ al țării, trebuie salvată prin implicarea conducerii statului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.