O rețea de benzinării a crescut prețul a doua oară într-o săptămână
Embed:
O rețea de benzinării a crescut prețul a doua oară într-o săptămână

Carburanții s-au scumpit din nou. Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a afișat astăzi prețuri noi la combustibil. Cel mai mult s-a scumpit gazul lichefiat, cu peste 30 de bani. Este a treia majorare a prețurilor în ultimele două săptămâni.

Rețeaua de benzinării care a scumpit din nou carburanții a afișat astăzi un preț de 18 lei și 28 de bani pentru benzina cu cifra octanică A95, cu 15 bani mai mult decât ieri. Prețul motorinei ajunge la 15 lei și 59 de bani per litru , cu 25 de bani mai mult decât ieri. Cea mai mare scumpire s-a înregistrat la gazul lichefiat , prețul este mai mare cu 31 de bani, ajungând la prețul de 10 lei și 96.
Această rețea de benzinării scumpește carburanții pentru a treia oară în ultimele două săptămâni. În data de 12 februarie, stațiile de alimentare afișau pentru benzină un preț de 17 lei și 73 de bani per litru. Următoarea scumpire a avut loc în data de 24 februarie, când benzina a început să coste 18 lei și 13 bani. Astăzi, prețul benzinei este de 18 lei și 28 de bani.
Tot la această rețea de benzinării, motorina s-a scumpit în două săptămâni de la 14 lei și 89 de bani până la 15 lei și 59 de bani.
Iar gazul lichefiat a ajuns să coste aproape 11 lei per litru. În data de 12 februarie, prețul era de 10 lei și 12 bani.
Am încercat să întrebăm reprezentanții companiei care este motivul acestor scumpiri, dar nimeni nu a răspuns la telefon.
În ultimele două luni, carburanții s-au scumpit de mai multe ori. Anterior, în cadrul audierilor de la Parlament, reprezentanții companiilor petroliere au declarat că au fost nevoiți să modifice prețurile din cauza majorărilor la bursele internaționale, scumpirii dolarului și creșterii accizelor la carburanți cu până la nouă procente. De cealaltă parte, Consiliul Concurenței a anunțat că desfășoară o anchetă, după ce a depistat acțiuni concertate de majorare a prețurilor din partea mai multor companii. Deputatul independent Alexandr Oleinic a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede ca Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică să reglementeze o dată în lună prețurile plafon la carburanți. Proiectul încă nu a fost spus votului în Parlament.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.