O stradă din Capitală, care nu a văzut fărâmă de asfalt timp de câteva decenii, a intrat, în sfârșit, în reparație
Embed:
O stradă din Capitală, care nu a văzut fărâmă de asfalt timp de câteva decenii, a intrat, în sfârșit, în reparație

Veste bună pentru șoferii din Capitală. Nodul rutier de la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Grădina Botanică a intrat din nou în reparație, după câteva luni de amânări. Drumarii asfaltează o porțiune de 20 de mii de metri pătrați, care este plină de gropi.

Șoferii spun că drumul trebuia demult reparat, întrucât pe el circulă zilnic sute de mașini de mare tonaj.

"Toată trebuie reparată și a Uzinelor și Varnița și asta. Nu este nimic bun tot se fărâmă la mașină, nu s-a uitat nimeni la ele. Ar trebui mai lată pentru mașini mari, trebuia demult de reparat".

"De la strada Uzinelor până aici bun nu am văzut nimic, dar mai departe o să vedem, nui nimic bun stai în mașină ca un măr într-un cemodan, iată cum e drumul la noi în Moldova".

"Erau mari gropile. Era greu de mers mai ales de la pod încoace. E rea de totul strada, toată trebuie să o facă că aici merge mult transport, mai ales camioane".

"Timpul era demult să se repare, dar bine că și acum se fac aceste schimbări de care aveam mare nevoie. Erau gropi multe, deseori se repara superficial, undeva pe o săptămână două era reparația ceea".

Muncitorii de la "EXDRUPO" intervin pe o porțiune de 20 de mii de metri pătrați. Reparația nodului rutier a început anul trecut, însă lucrările au fost amânate de mai multe ori.

"Lucrările au fost începute în toamnă, dar din cauza condițiilor climaterice nefavorabile au fost amânate și deja am avut întârzieri anul acesta în urma adoptării noilor standarde europene la mixturile asfaltice fierbinți".

Lucrările costă șapte milioane de lei și vor dura în jur de două săptămâni. Strada Calea Basarabiei are o lungime de cinci kilometri și nu a fost reparată de zeci de ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.