Totalurile vizitei lui Sandu la Bruxelles: Ajutor pentru campania de imunizare și alocarea a 21,4 mil. euro
Embed:
Totalurile vizitei lui Sandu la Bruxelles: Ajutor pentru campania de imunizare și alocarea a 21,4 mil. euro

Moldova va beneficia de deschidere din partea Uniunii Europene, care este gata să ajute țara noastră în lupta cu pandemia de COVID-19, dar și să susțină întreprinderile mici și mijlocii și reformele implementate în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă privind totalurile vizitei sale la Bruxelles.

"Uniunea Europeană vrea să ne ajute, vrea să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova, dar trebuie să aibă aici un partener de încredere. Am primit promisiuni că instituțiile Uniunii Europene, în cooperare cu alte instituții internaționale, vor încerca să ne ajute suplimentar la ceea ce deja au făcut pentru noi."

Potrivit Maiei Sandu, la Bruxelles, ea a obținut confirmarea că în cel mai scurt timp țara noastră va primi peste 21 de milioane de euro din partea UE, în cadrul programului de sprijin al Reformei Poliției. Șeful statului a mai precizat că în următoarele luni, Uniunea Europeană va lua o decizie privind cadrul unic de sprijin al țării noastre pentru următorii șapte ani, dar și asistența pe care Moldova va putea să primească în cadrul Parteneriatului Estic. În cadrul vizitei sale la Bruxelles, Sandu a avut peste zece întâlniri cu oficialii europeni.  Printre aceștia se numără președintele Parlamentului European, David Sassoli,  președintele Consiliului European, Charles Michel,  șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  dar și  procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.