Oferte fierbinți pentru vacanța de vară. Care sunt destinațiile pe care le preferă moldovenii
Embed:
Oferte fierbinți pentru vacanța de vară. Care sunt destinațiile pe care le preferă moldovenii

Turcia, Bulgaria și Grecia rămân pe poziții de top în lista destinațiilor preferate de moldoveni pentru vacanța de vară. Operatorii turistici au pregătit deja oferte pentru toate buzunarele. Din ce în ce mai populare devin și tururile prin orașele europene. 

Agențiile de turism au pregătit oferte accesibile pentru Grecia, una dintre cele mai solicitate destinații estivale. 

"Prețurile încep de la 119 euro de persoană. Aceste preț include transportul tur-retur cu autocarul, trei excursii, la Meteora, muntele Olimp și Tesalonic, de asemenea este inclusă și asigurarea, cazarea șapte nopți, opt zile într-un hotel aproape de mare", a spus managerul agenției de turism, Mariana Grăjdieru.

În schimb, vacanțele în Bulgaria sunt în acest an mai scumpe.

"În Bulgaria putem găsi prețuri de la o 170 euro de persoană, hotel de trei stele, cu masă all inclusive, transport autocar și asigurare medicală", a menționat managerul agenției de turism, Mariana Grăjdieru.

Și mai scumpe sunt sejururile în Turcia. Prețurile pentru pachetele turistice pornesc de la 350 de euro pentru o persoană. În cost intră serviciile de cazare all inclusive, transportul tur-retur și asigurarea medicală.

Una dintre destinațiile preferate de tineri este Muntenegru. Și aici pot fi găsite oferte accesibile.

"Muntenegru este o țară unde se duce tot tineretul din țările din Europa. O sumedenie de hotele, o sumedenie de Guest House-uri, apartamente care afișează diverse, de la 20 - 25 de euro până la 100 - 200 de euro", a afirmat directorul agenției de turism, Zinaida Jarcuțchii.

Operatorii turistici susțin că tot mai mulți moldoveni renunță la odihna pe malul mării în favoarea unor tururi prin orașele europene.

"Sunt cinci orașe Europene, o astfel de excursie costă 250 de euro de persoană și include următoarele orașe, Budapesta, Viena, Bratislava, Dresden și Praga. În acest preț este inclus transportul, tur-retur, asigurarea, cazarea și ghid local din fiecare oraș", a zis managerul agenției de turism, Mariana Grăjdieru.

Oamenii spun că țin cont de posibilitățile financiare atunci când aleg o destinație pentru vacanța de vară. 

Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2017, peste 200 de mii de moldoveni au cumpărat pachete turistice, cu 15 la sută mai mulți decât în anul precedent.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.