OMS: Vaccinul chinezesc, eficient și sigur, însă este nevoie de mai multe date pentru a recomanda utilizarea acestuia
Embed:
OMS: Vaccinul chinezesc, eficient și sigur, însă este nevoie de mai multe date pentru a recomanda utilizarea acestuia

Vaccinul CoronaVac, produs de laboratorul chinez Sinovac este unul dintre cele patru seruri aprobate de guvernul de la Beijing.

La începutul acestei luni, experții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că vaccinurile produse în China sunt sigure și eficiente, dar că au nevoie de mai multe date pentru a recomanda utilizarea acestora.

 Serul dezvoltat de compania chineză Sinovac are la bază un virus atenuat care declanșează răspunsul imunitar la infecția cu SARS CoV-2. Vaccinul este folosit în China din vara trecută când a primit undă verde în regim de urgență pentru imunizarea angajaților instituțiilor medicale. Ulterior, acesta a fost aprobat de autoritatea chineză pentru medicamente. Coronavac a fost deja livrat în peste 20 de țări, printre care Ucraina și Turcia. Deși producătorii chinezi susțin că serul are o eficacitate de peste 70 la sută, un studiu din Brazilia arată că vaccinul asigură imunitatea în proporție de 50% pentru prevenirea contaminării și 80% pentru evitarea spitalizării. În Chile, țară care vaccinează preponderent cu serul chinezesc Coronavac, s-a demonstrat o eficacitate de 56,5% împotriva riscului de infectare cu noul coronavirus la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze. Totodată nu au fost înregistrate efecte adverse. Vaccinul poate fi păstrat  la temperaturi cuprinse între plus 2 și plus 8 grade Celsius și se administrează în două doze, la interval de 28 de zile. Recent, compania farmaceutică a anunțat că a dublat capacitatea de producție a vaccinului la 2 miliarde de doze pe an.  

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.