ONG-ul care face lobby liderilor PAS și PPDA, implicat într-un război hibrid
Embed:
ONG-ul care face lobby liderilor PAS și PPDA, implicat într-un război hibrid

ONG-ul care îi face lobby liderului PAS Maia Sandu și președintelui PPDA Andrei Năstase este acuzat că ar fi implicat în războiul hibrid dus de Federația Rusă contra Occidentului. Este vorba despre Fundația Open Dialog, organizație înregistrată în Polonia de ucraineanca Ludmila Kozlovska. Despre aceasta se vorbește într-un raport prezentat recent în Legislativul European. 

Potrivit actului, Ludmila Kozlovska este acuzată de înrolare de partea serviciilor speciale rusești în războiul dus de Moscova împotriva Europei. Totodată, fratele acesteia figurează în calitate de finanțator al ONG-ului "Open Dialog". Bărbatul este proprietarul întreprinderii din Crimeea, specializată în furnizarea utilajelor flotei militare ruse, care se află sub controlul FSB-ului. ONG-ul s-a remarcat printr-un lobby agresiv făcut în instituțiile europene împotriva dușmanilor geopolitici principali ai Rusiei în Europa de Est, Polonia și Ucraina.

Potrivit publicației britanice Financial Times, Republica Moldova a intrat anul trecut în vizorul Open Dialog, după reținerea în Ucraina și extrădarea în Republica Moldova a lui Veaceslav Platon, supranumit raider-ul numărul 1 din CSI. Atunci Open Dialog a încercat să-l prezinte opiniei publice în calitate de victimă al răfuielilor politice.

Aceeași organizație l-a apărat pe fugarul Renato Usatîi, învinuit de comandarea omorului bancherului rus Gherman Gorbunțov. Tot atunci, presa a scris că același ONG sponsorizează și face lobby pentru liderul PAS, Maia Sandu și cel al PPDA, Andrei Năstase.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.