Operație inedită la Spitalului Clinic Republican. Medicii i-au exterpat unui bărbat o tumoare de 15 kilograme
Embed:
Operație inedită la Spitalului Clinic Republican. Medicii i-au exterpat unui bărbat o tumoare de 15 kilograme

Intervenție chirurgicală inedită la Chișinău. Medicii de la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” au extras din abdomenul unui bărbat o tumoare cu un diametru de 40 de centimetri și o greutate de 15 kilograme. Operația a decurs cu succes, iar pacientul,  în vârstă de 54 de ani, se simte bine.

”Mai bine astăzi ? - Da, mulțumesc. – După ce am scos tuburile e mai bine? – Da.”

Bărbatul spune că nu avea simptome, însă a observat că i-a apărut o umflătură pe abdomen.

”Dureri absolut nu aveam nimic. Nicio durere, nimic absolut, nu simțeam nimic. Era așa o umflătură și eu deodată am înțeles că e o balonare. Era o umflătură imensă că încăpea în mână.”

După o serie de investigații la spitalul din Bălți, pacientul a fost trimis la Chișinău, iar operația, deși a fost complicată, s-a încheiat cu succes.

”Tumorile respective pot atinge dimensiuni foarte mari, fiind tumori stromale care ajung la dimensiuni foarte mari. A fost posibilă ezireza completă a tumorii cu înlăturare completă și păstrarea tuturor organelor cu excepția splinei.”

Bărbatul afirmă că s-ar fi adresat mai devreme la medic, însă îi era frică să nu se îmbolnăvească de COVID-19.

”Pandemia de Covid și-a lăsat amprenta și în această categorie de pacienți. Au stat la domiciliu chiar mai mult de un an de zile venind în chirurgie cu o tumoare gigantică, o tumoare foarte mare ceea ce a dus la un caz foarte depășit.”

În prezent, secțiile de terapie și chirurgie ale Spitalului Clinic Republican activează în regim obișnuit.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.