Operațiune de amploare la Caracui. În jur de 30 de polițiști au lucrat la fața locului pentru a identifica infractorii
Embed:
Operațiune de amploare la Caracui. În jur de 30 de polițiști au lucrat la fața locului pentru a identifica infractorii

Operațiune de amploare pentru polițiștii care au intervenit să ofere ajutor victimelor din Caracui, Hâncești. În jur de 30 de persoane au lucrat la fața locului pentru a identifica infractorii, de a găsi victime, dar și martori. Este vorba despre ofițeri de urmărire penală, cei de la investigația infracțiunilor, angajați ai Inspectoratului de Poliție Hâncești, dar și grupa operativă. Totul a durat în jur de șapte ore.

Primul apel la 112 precum că o persoană din satul Caracui, Hâncești, a fost jefuită, a avut loc în jurul orei 02:20. Peste zece minute altul, iar peste încă ceva timp și celelalte persoane au sunat la poliție. Inițial, oamenii legii știau doar despre jafuri, iar omorul l-au descoperit întâmplător, la fața locului, în timp ce căutau victime ale jafurilor și au dat de o poartă deschisă, unde era bărbatul omorât. Ofițerul de patrulare Aurelia Josan a fost singura femeie care a participat la această operațiune dificilă de la Caracui. Tot ea, împreună cu un coleg de-al său, l-au găsit și reținut pe minorul de 17 ani.

"Infractorul am reușit să-l reținem cam peste jumătate de oră după ce am depistat cadavrul. Eu împreună cu colegul meu l-am găsit și reținut, el mergea pe drum. Ne-am dat seama că este el, deoarece semăna cu cele descrise de victime. Era singur, în stare de ebrietate, după ce a săvârșit infracțiunile se ducea spre casă."

Unii polițiști care au intervenit la Caracui ne-au spus că misiunea a fost destul de dificilă, deoarece era miezul nopții, toată lumea dormea și a fost complicat de găsit anumite indicii sau martori.

"Oamenii erau speriați, nu înțelegeau ce caută atâta poliție, echipaje, noi băteam pe la toate porțile să vedem dacă nu au avut de suferit. Cel mai greu ne-a fost să lucrăm cu presupusul infractor, avea declarații neclare și greu de deslușit toate acțiunile care au avut loc."

Potrivit șefului adjunct al IP Hâncești, ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 17 spre 18 februarie este ceva ieșit din comun, ce nu a mai fost până acum.

"Așa caz am avut pentru prima dată, eu sunt la poliție din anul 1996, am văzut multe, dar... S-a lucrat în echipă și s-au repartizat sarcini pentru fiecare în parte. A fost un test unde s-a demonstra că pot îndeplini obligațiunile de serviciu."

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.