Oricât de gravă ar fi situația epidemiologică, moldovenii ignoră orice normă. Transportul public este în continuare arhiplin
Embed:
Oricât de gravă ar fi situația epidemiologică, moldovenii ignoră orice normă. Transportul public este în continuare arhiplin

În pofida stării de urgență, instituită până în data de 30 mai,  stațiile de așteptare a transportului public continuă să fie aglomerate, iar troleibuzele și autobuzele sunt arhipline, mai ales în orele de vârf. Deși situația epidemiologică rămâne destul de gravă, cetățenii ignoră normele epidemiologice.

Stațiile de așteptare au fost monitorizate în această dimineață de militari și carabinieri. Oamenii însă nu s-au prea sinchisit și s-au îmbulzit în troleibuze. Unii pasageri nici nu purtau mască de protecție.


"-De ce nu purtați mască în spațiul public?
-Nu, vă rog."


"-De ce nu am? Privește! Este undeva masca.
-Nu ați pus-o corect.
-Cum nu-i corect, iată așa."


Cei care respectă cu strictețe măsurile sanitare sunt indignați de iresponsabilitatea unor cetățeni.


"Pentru dânșii alții suferă că ei nu înțeleg. Nu e normal, deloc nu e normal, cât se poate. Nu se uită că amenzi sunt o grămadă."


"Asta e foarte rău, foarte rău. Vorbești, dar dacă ei nu înțeleg, răspund brutal înapoi că ce e treaba ta, noi le lămurim, dar dacă nu vor să înțeleagă ce să facem."


Oamenii spun că le este frică să urce în troleibuzele și autobuzele arhipline, dar susțin că nu au altă soluție.


"Eu mă apăr după cum se recomandă, nu pot să fac altceva. Mă tem, dar dacă am nevoie cum pot să nu plec?"


"La orele de vârf da, este aglomerat, este risc de îmbolnăvire. Să se protejeze cu măști și mănuși."


Șoferii microbuzelor de linie afirmă că monitorizează numărul de pasageri și respectă toate regulile impuse pe perioada stării de urgență.


"Trebuie să aibă măști și dezinfectant. Iată, poftim șervețele umede, curățenie la fiecare cursă. Majoritatea au măști, poate nu-s toate curate, dar le au."


"Respectăm, ce să facem, în caz contrar suntem amendați."


"La noi oamenii sunt foarte obișnuiți cu regulile, căci în toată seara te dor urechile deja."

Purtătorul de cuvânt al Regiei Transport Electric din Capitală, Felicia Rusu, a menționat că zilnic, în Chișinău circulă 323 de troleibuze, numărul maxim de unități, iar toate măsurile sanitare sunt respectate.


"Mizăm pe conștiința și responsabilitatea socială ale locuitorilor municipiului Chișinău, astfel încât aceștia să respecte numărul de 50 de persoane într-un troleibuz. Taxatorii sunt persoanele care îi îndeamnă pe oameni să coboare în cazul în care nu au o mască."


Șeful Direcției Relații Publice din cadrul Primăriei, Vasile Chirilescu, ne-a spus că zilnic ies pe linie aproape 100 de autobuze care sunt dezinfectate după fiecare cursă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.