(P) Prima și cea mai modernă pasarelă pietonală din Chișinău va fi construită vis-a-vis de parcul Grădina Botanică
(P) Prima și cea mai modernă pasarelă pietonală din Chișinău va fi construită vis-a-vis de parcul Grădina Botanică
(P) Prima și cea mai modernă pasarelă pietonală din Chișinău va fi construită vis-a-vis de parcul Grădina Botanică

Viața oamenilor trebuie să fie din ce în ce mai bună, mediul mai protejat, iar zona de confort să extindă perimetrul apartamentului. Și pentru că locația în apropierea parcului este întotdeauna un bonus plăcut pentru o varietate de activități în timpul liber: promenade, jogging, mersul cu bicicleta, trotineta electrică sau rollerblading, accesul spre parcuri, deseori, este foarte anevoios. Din grijă pentru viitorii rezidenți, dezvoltatorul proiectului NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ a decis să amenajeze, în premieră pentru Chișinău, o pasarelă pietonală cu lifturi, care va facilita accesul simplu și în siguranță maximă spre parc. De asemenea, pasarela va fi conectată cu pistele pentru cicliști proiectate pe tot teritoriul  NEWTON HOUSE.

 

  • Etimologia cuvântului „pasarelă” provine din franțuzescul „passerelle” și presupune un pod pentru pietoni, bicicliști, persoane cu dizabilități și părinți cu cărucioare, care e situat la înălțime peste o cale de comunicație și face legătura între două aripi diferite.

Pasarela va facilita accesul direct și în deplină siguranță din cartierul rezidențial Newton House către parcul natural Grădina Botanică

Proiectul este elaborat în conformitate cu conceptul ”Mediu fără bariere” și este unic atât din punct de vedere arhitectural, precum și din perspectiva utilității acestuia. Construcția va fi definită de un design modern și va fi acoperită, de asemenea va avea zone delimitate pentru biciclete și cărucioare. Accesul se realizează prin intermediul a două turnuri, dotate cu ascensoare pentru persoanele cu necesități speciale, mămicile cu cărucioare, copiii cu role, trotineta electrică, bicicliști etc. Totodată, aceasta va completa logic traseul pietonal al cartierului rezidențial spre aleea de promenadă.

Beneficiile unei pasarele pietonale pentru rezidenții și locuitorii din zonă sunt nenumărate.

O pasarelă pietonală în această regiune va îmbunătăți comportamentul de transport al oamenilor, deoarece vor apărea noi oportunități de deplasare, în detrimentul mașinilor. Va crește numărului de persoane care utilizează traseele pietonale și, cel mai important, va fi asigurată deplasarea copiilor în siguranță maximă, deoarece nu se vor expune traficului de mașini.

 

Mai mult decât atât, se apreciază că datorită acestei pasarele pietonale se va diminua traficul rutier și pietonal în zona de acces în parc și se va reduce timpul de deplasare auto și pietonal. De asemenea, va crește potențialul de agrement al zonei, iar parcul natural Grădina Botanică va deveni un punct de atracție pentru tineri și un sector plin de viață.

 

Așadar, lifestyle-ul urban se va schimba simțitor, fiind tot mai aproape de un stil de viață european. Tot mai mulți locuitori vor putea opta pentru plimbările cu bicicleta, trotineta electrică și alte activități în aer liber. Ceea ce este minunat.

 

Vizitatorii parcului se vor bucura de un pasaj pietonal amenajat și chiar locuri de parcare gratuite, fiind încurajată deplasarea cetățenilor pe jos în defavoarea plimbărilor cu autoturismul. Un alt avantaj semnificativ este accesibilitatea și crearea unei infrastructuri de circulație pietonală pentru persoanele cu nevoi speciale. Schimbări de-a dreptul îmbucurătoare pentru capitală.  

Noul proiect imobiliar va deveni o zonă confortabilă, sigură și prietenoasă și, cel mai important, o zonă plină de viață pentru locuitorii de toate vârstele. Un habitat unic și modern, mai aproape de natură.


Lista de beneficii pentru chișinăuieni este făcută public pe site-ul oficial: Newton House.

 

 

 

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.