Până acum, peste 2,2 miliarde de lei au fost recuperate de la cele trei bănci fraudate
Embed:
Până acum, peste 2,2 miliarde de lei au fost recuperate de la cele trei bănci fraudate

Peste 2,2 miliarde de lei au fost recuperate de la cele trei bănci fraudate, până la sfârșitul lunii aprilie. Datele au fost prezentate de guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. Cea mai mare parte din sumă, aproape 45 la sută, adică peste un miliard de lei, a fost încasată prin recuperarea creditelor acordate anterior. De asemenea, circa 900 de milioane de lei au fost recuperate prin încasările la credite dubioase.

În același timp,12 la sută din încasări au fost obținute prin comercializarea activelor băncilor în proces de lichidare, cum ar fi imobilele sau mijloace de transport. Amintim că Banca Național a Moldovei a oferit credite de urgență în sumă de peste 14 miliarde de lei pentru trei bănci fraudate. Este vorba despre Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, care ulterior, au fost lichidate. Până acum, în instanță au fost transmise peste 20 de dosare penale pentru devalizarea celor trei bănci, prin acordarea creditelor neperformante.

Printre cei condamnați sunt fostul premier Vlad Filat, raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon și actualul deputat Ilan Șor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.