Până azi, doar doi pretendenți aspiră la funcția de primar în municipiul Bălți. Ce așteptări au oamenii de la noul edil
Embed:
Până azi, doar doi pretendenți aspiră la funcția de primar în municipiul Bălți. Ce așteptări au oamenii de la noul edil

Pregătirile pentru alegerile locale anticipate din luna mai sunt în toi și la Bălți. Până acum, doar doi pretendenți la funcția de primar și-au depus dosarele. Este vorba despre socialistul Alexandru Usatîi și candidatul Partidului Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru.

Locuitorii din Bălți spun că viitorul edil va avea o misiune grea, deoarece va trebui să găsească soluții pentru multe probleme, rămase după plecarea fostului primar Renato Usatîi, printre care criza deșeurilor.

Locuitorii din Bălți susțin că orașul ar fi în prag de epidemie, întrucât deșeurile menajere nu sunt evacuate la timp. Oamenii se plâng că au sărbătorit Paștele printre mormane de gunoi. 

Localnicii sunt nemulțumiți și de starea drumurilor din oraș. După iarnă, străzile din Bălți, inclusiv cele centrale, arată ca după bombardamente. 

Cei care aspiră la fotoliul de primar al municipiului Bălți mai au la dispoziție șapte zile lucrătoare pentru a-și depune actele la Consiliul Electoral de Circumscripție. 

"Până la data de 19 luna aceasta este termenul limită pentru depunerea actelor, inclusiv pentru persoanele care intenționează să candideze independent. În termen de șapte zile Consiliul Electoral de Circumscripție urmează să examineze setul de documente și să emită o decizie", a afirmat vicepreședintele Consiliului Electoral Bălți, Iulian Paciurca.

Municipiul Bălți a rămas fără primar în luna februarie, când penalul fugar Renato Usatîi și-a dat demisia, după scandalul legat de evacuarea gunoiului din localitate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.