Paradă grandioasă! Coreea de Nord a organizat o paradă militară impresionantă
Embed:
Paradă grandioasă! Coreea de Nord a organizat o paradă militară impresionantă

Paradă militară de amploare pe străzile capitalei nord-coreene. Phenianul sărbătorește astăzi cei 105 ani de la nașterea lui Kim Ir Sen, fondatorul republicii și bunicul actualului lider, Kim Jong-Un. Peste 200 de jurnaliști străini au fost invitați la ceremonia de astăzi, în cadrul căreia autoritățile nod-coreene au ținut să demonstreze întregul arsenal militar.

La ceremonie a fost prezent și liderul țării, Kim Jong-Un, care a fost primit cu urale de către miile de militari care au mărșăluit la parada de astăzi.

Lumea întreagă este astăzi cu ochii pe Coreea de Nord, care are obiceiul să marcheze evenimentul cu demonstrații de forță precum teste nucleare sau balistice. Statele Unite au amenințat că vor lansa un atac preventiv dacă Phenianul va recurge la astfel teste. La rândul ei, Coreea de Nord a declarat că, dacă va fi provocată, bazele americane din Coreea de Sud și clădirile administrative de la Seul vor fi distruse.

Analiștii consideră că regimul nord-coreean are în arsenal cel puțin o mie de rachete, inclusiv cu rază lungă de acțiune. În ultimii 11 ani, Phenianul a realizat cinci teste nucleare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.