Paradă grandioasă la Moscova dedicată celor 75 de ani de la Victoria supra Fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial
Embed:
Paradă grandioasă la Moscova dedicată celor 75 de ani de la Victoria supra Fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial

O paradă grandioasă, dedicată celor 75 de ani de la Victoria asupra Fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, a avut loc, astăzi, la Moscova. Evenimentul, care urma să aibă loc în data de 9 Mai, a fost amânat, anterior, din cauza pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor impuse în legătură cu situația epidemiologică. Data de 24 iunie nu a fost aleasă întâmplător, deoarece în această zi, în anul 1945, a avut "paradă învingătorilor".

De la tribuna din Piața Roșie din Moscova, președintele rus, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitare atât conaționalilor, cât și invitaților evenimentului dedicat celor 75 de ani de la Victoria asupra Fascizmului.

"Vă felicit cu ocazia celeo de-a 75-a aniversări de la Victoria din Marele Război pentru Apărarea Patriei, victorie care a determinat viitorul Plantei pentru zeci de ani înainte. Aceasta a rămas pentru totdeauna în istorie ca o victorie grandioasă, după amploarea și importanța sa, după culmile morale și spirituale".

La paradă au participat reprezentanții a șapte state - Moldova, Belarus, Kazahstan, Tajikistan, Uzbekistan, Serbia, Bosnia și Herțegovina și așa -numiții lideri ai autoproclamatelor republici
Abhazia și Osetia de Sud. Deși a ajuns la Moscova, președintele Kârgâzstanului nu a participat la Parada Victoriei, deoarece unul dintre membrii delegației ar fi fost testat pozitiv la noul coronavirus.

La Parada Victoriei din Piața Roșie au participat 13 mii de militari ruși, 234 de unități de tehnică militară, 24 dintre care au fost în premieră. Defilarea a culminat cu zborul a 75 de avioane și elicoptere. Parade jubiliare au avut loc și în 28 de orașe ale Rusiei, însă unele regiuni au refuzat să organizeze asemenea evenimente, din cauza situației epidemiologice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.